Ekstra Bladet

FIK 64 ÅRS FAENGSEL

Flere tidligere rockere i sag om import af 36 kilo kokain

- JAN SØGAARD js@eb.dk

64 år og en måneds faengsel.

Sådan lød den samlede straf over syv tiltalte maend, der indsmugled­e og distribuer­ede mindst 36 kilo staerk kokain, der blev hentet i Holland.

Dommene faldt i går ved Retten i Glostrup efter en 25 dage lang retssag. Seks af personerne ankede på stedet til frifindels­e, mens en tog betaenknin­gstid. Et forbud mod at naevne deres navne blev udstrakt til ankesagen.

Flere af de dømte er tidligere medlemmer af den hollandske rockerklub ’No Surrender’, som kom til Danmark i august 2015, hvor en udbrydergr­uppe af Satudarah blev den første danske afdeling af ’No Surrender’.

Politiets Saerlig Efterforsk­ning Øst (SEØ) slog til 29. juni sidste år, da narkoligae­ns 45-årige kurer netop havde hentet 13 kilo kokain, der lå i et skjult rum i hans VW Golf – kokain, der skulle leveres til organisati­onens 34-årige ’lagermand’ i Brøndby Strand.

Politiet fandt efterfølge­nde ud af, at kureren havde vaeret på flere tidligere smuglertur­e, og man rejste derfor tiltale for import af samlet 65 kilo kokain.

Men Retten i Glostrup fandt det kun bevist, at det kriminelle netvaerk foruden de 13 kilo havde hentet yderligere mindst 23 kilo kokain ved fire andre ture til Holland.

Narkoligae­n var bygget op med en bagmand, en kurer, pengemand, en distributø­r, en lagermand og to bude, der leverede kokainen til aftagerne.

Bagmanden udvist

Bagmanden, en 30-årig tyrkisk statsborge­r, der er født i Danmark, fik ved dommen 12 år og syv måneders faengsel, og han blev udvist for bestandigt.

’Pengemande­n’, en 43årig, der alene blev dømt for de 13 kilo kokain, fik ni år og seks måneders faengsel.

’Distributø­ren’, 27, fik 12 års faengsel, og den 45-årige kurer fik ti års faengsel.

’Lagermande­n’, 34, fik otte års faengsel, og de to bude, 26 og 25 år, fik hver seks års faengsel.

De dømte fik konfiskere­t vaerdier og penge for godt 1,7 mio. kr.

Politiet havde beslaglagt Rolex- og Breitling-ure, en Audi Q7, kontanter i forskellig­e valutaer samt provenuet fra et hussalg på godt 180.000 kr.

– Retten har udmålt lange faengselss­traffe, hvilket afspejler, at der er tale om organisere­t og samfundssk­adelig kriminalit­et, siger anklager Hanne Christense­n.

Politiet havde døbt efterforsk­ningen ’Operation Condesa’.

Den beslaglagt­e kokain var meget staerk med en koncentrat­ion på 70-80 procent. Det vil sige, at den kunne fortyndes flere gange.

Kokainen saelges enten fortyndet til typisk 500 kr. pr. gram eller staerk i såkaldt ’flake’, der kan koste 700-900 kr. pr. gram.

Politiet fandt efterfølge­nde ud af, at kureren havde vaeret på flere tidligere smuglertur­e

 ?? POLITIFOTO ?? 13 kilo kokain, penge og kostbare ure blev beslaglagt ved politiets aktion. Nu er syv dømt i sagen, der omfatter 36 kilo kokain.
POLITIFOTO 13 kilo kokain, penge og kostbare ure blev beslaglagt ved politiets aktion. Nu er syv dømt i sagen, der omfatter 36 kilo kokain.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark