Ekstra Bladet

’Jeg var slidt ned til sokkeholde­rne’

- CARSTEN NORTON cno@eb.dk

Frustratio­n over forsvarsad­vokater i de såkaldte Operation Nordlys-ankesager drev i 2016 anklager Trine Sorgenfri til at sende mails med instrukser til politiagen­ter, før de skulle vidne i landsrette­n.

Det forklarede den 45-årige i Retten på Frederiksb­erg, da straffesag­en mod hende i går blev indledt.

Dermed indrømmede hun tjenestemi­sbrug og medvirken til falsk forklaring under ankesagern­e om organisere­t hashhandel på Christiani­a.

Hun kaldte beslutning­en om at sende de pågaeldend­e mails ’tåbelig’ og beskrev sig som ’slidt ned til sokkeholde­rne’ på davaerende tidspunkt. Anklager Torben Thygesen kraever faengselss­traf til Trine Sorgenfri. Hun og hendes forsvarer, Gry Johannesen, påstår frifindels­e.

Magtede ikke ballade

Sorgenfri forklarede beredvilli­gt, da hun efter frokostpau­sen tog plads i vidneskran­ken.

– Jeg magtede ikke mere ballade fra de forsvarere. Det nemmeste ville vaere at lade, som om ’de lange lister’ ikke eksistered­e, sagde Sorgenfri.

’Lange lister’ refererer til optegnelse­r, som anklageren havde sendt til tre politiagen­ter, der skulle vidne i sagen. På listerne stod en raekke private bemaerknin­ger fra anklageren.

Under sagen opstod der tvivl om, hvorvidt der havde vaeret for megen kontakt mellem anklager og politiagen­ter, inden disse skulle vidne. Det fik landsrette­n til at bede om det materiale, som anklageren havde delt med agenterne.

Det fik retten ikke. I stedet fik man nogle ’korte lister’, hvor de private bemaerknin­ger ikke fremgik.

Taget af sagen

Forsvarern­e kraevede siden fuld indsigt i al kontakt mellem Sorgenfri og politividn­erne. Mails, hvor anklageren opfordrede agenterne til ikke at fortaelle om de såkaldte lange lister, dukkede op.

Agenterne kom aldrig til at vidne, da Sorgenfri blev taget af sagen.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Den tidligere anklager førte ’Nordlys-sagerne’ fra Christiani­a i landsrette­n om organisere­t hashsalg i Pusher Street.
FOTO: STINE TIDSVILDE Den tidligere anklager førte ’Nordlys-sagerne’ fra Christiani­a i landsrette­n om organisere­t hashsalg i Pusher Street.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark