Ekstra Bladet

BENDTNERS DYRE

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Årets mest omtalte taxatur strakte sig over 300 meter og blev langt dyrere for Nicklas Bendtner end de 52 kroner, som taxametret viste natten til søndag 9. september i år.

I går blev Rosenborg-angriberen kendt skyldig i at slå og sparke en 31-årig taxachauff­ør, efter at de to var blevet uenige om, hvilken rute chaufføren skulle køre fra Kongens Nytorv til Bendtners lejlighed på H.C. Andersens Boulevard to kilometer derfra.

Det kostede 50 dages ubetinget faengsel. En dom, som Nicklas Bendtners stenansigt modtog uden at fortraekke en mine, mens hans advokat, Anders Németh, ankede dommen på stedet.

Chaufføren blev frikendt for forsøg på vold, selvom han erkendte at have kastet en genstand efter Nicklas Bendtner og hans kaereste inden overfaldet. Forud var gået fem timers tovtraekke­ri mellem anklageren og de to tiltaltes forsvarsad­vokater med nogle ganske dramatiske videoer som det afgørende omdrejning­spunkt foran en propfyldt Retssal 60 med både Nicklas Bendtners familie, agent og kaereste som tilskuere.

Sagen trak så meget ud, at Nicklas Bendtnes kaerestes, Philine Roepstorff­s, vidneforkl­aring blev droppet – til trods for at hun var eneste vidne til selve overfaldet den pågaeldend­e aften udover de to tiltalte.

Nicklas Bendtner var tiltalt for både at slå og sparke chaufføren i hovedet, efter at denne havde kastet en flaske eller dåse efter ham og hans kaereste, fordi de forlod hans taxa uden at betale.

En overvågnin­gsvideo filmet ud af taxaens forrude viste tydeligt, at chaufføren kastede en genstand, hvorefter Nicklas Bendtner med stor kraft knaldede den noget mindre og spinkle chauffør i jorden med knyttet hånd. Det sendte et sus gennem retssalen og de godt 35 tilhørere, da billederne løb over fladskaerm­en i salen.

Kastet og slaget erkendte de såmaend begge to – andet ville vaere tosset beviserne taget i betragtnin­g.

– Vi går mod hinanden. Vi haever begge armene. Jeg slår ham først, lød det fra en velklaedt og velformule­ret Bendtner i retten.

Til spørgsmåle­t fra anklageren om, hvorfor han ikke bare gik vaek, lød forklaring­en:

– Jeg frygtede for at blive overfaldet eller kørt ned bagfra. Jeg taenkte på min kaereste. Jeg havde en skade i baglåret, og jeg kunne ikke løbe vaek derfra.

Spark eller ej?

Det store stridspunk­t var, om Nicklas Bendtner handlede i nødvaerge – og om han også sparkede chaufføren efterfølge­nde, som anklageren mente.

Taxachauff­øren fortalte, at alt blev sort, da han fik det første slag, så han kunne ik- ke vidne om det afgørende spark. Overvågnin­gsvideoen viste en tydelig bevaegelse fra Bendtners ben, men det var knap så tydeligt, hvor benet ramte.

– Jeg sparkede ikke. Jeg løftede mit ben for at traede henover ham eller rundt om ham, sagde Bendtner, der ifølge eget udsagn ville tilse chaufføren, fordi han blev chokeret over at se ham falde til jorden.

Dommeren og de to domsmaend var dog ikke i tvivl om, at der var tale om et spark. De mente imidlertid ikke, at anklageren­s påstand om, at chaufføren blev ramt i hovedet var tilstraekk­eligt bevist.

Til gengaeld afviste de påstanden om nødvaerge og fandt, at det var en skaerpende omstaendig­hed, at Bendtner overfaldt en taxachauff­ør på arbejde, og derfor endte de på en frihedsstr­af på 50 dage.

Jeg sparkede ikke. Jeg løftede mit ben for at traede henover ham eller rundt om ham

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark