Ekstra Bladet

NEDTUR I EGEN HULE

– Vi må indse, vi har vaeret alt for svage til at forsvare vores eget felt, erkender Brøndbyanf­ører Johan Larsson

- MADS GLEN WEHLAST mgw@eb.dk

De har solgt flere end 12.000 saesonkort. Flest af alle i ligaen. De har en af de mest larmende hjemmebane­r i kongeriget med Brøndby Stadion. Alligevel har netop hjemmebane­n vaeret det store problem for Brøndbys sølvvinder­e.

Faestninge­n, som den var i sidste saeson, er blevet til en mareridtsb­ane, hvis man ser på øjebliksbi­lledet på Vestegnen,

Faktisk er det lidt paradoksal­t med Alexander Zornigers tropper. I sidste saeson tabte de blot én kamp på Brøndby Stadion: 0-1 til FC Midtjyllan­d i 'guldkampen' i maj. I denne saeson er tingene i sandhed blevet vendt på hovedet.

Det er et rigtig godt spørgsmål, hvorfor vi er gået fra at vaere det bedste til dårligste hjemmehold

Brøndby har vundet over FC Nordsjaell­and tilbage i starten af august, siden spillede uafgjort mod Vejle, FC Midtjyllan­d og OB samt tabt til Esbjerg, Horsens og Sønderjysk­E.

Havde vinderment­alitet Det gør mandskabet aktuelt til ligaens dårligste i egen hule.

– Det er et rigtig godt spørgsmål, hvorfor vi er gået fra at vaere det bedste til dårligste hjemmehold på så kort tid. Men ser man tilbage, var vi i sidste saeson utroligt gode i 2. halvleg. Uanset hvad det stod ved pausen, kvaernede vi bare modstander­ne i 2. halvleg.

– Vi havde en saerlig vinderment­alitet, hvor vi kunne draebe alle kampe efter pausen. Det er en fantastisk egenskab, men selvfølgel­ig er det også forbundet med en vis form for held. Det skal du opsøge, og det må vi erkende, vi ikke har vaeret dygtige nok til i saesonen. Og så fortjener man heller ikke pointene, forklarer anfører Johan Larsson.

Gør ondt at forsvare

– Brøndby Stadion har vaeret en faestning. Modstander­ne havde stor respekt for at komme her. For mange var det årets kamp. Men vi må erkende, vi ikke i en periode har vaeret dygtige nok til at forsvare vores eget felt.

– Vi har momenter, som er gode i kampene. Men vi har slet ikke evnet at håndtere det over 90 minutter. Nu har vi også dårlige perioder.

– Vi er nødt til at indse, det gør ondt at forsvare. Det gør ondt at vinde fodboldkam­pe. Vi har ganske enkelt vaeret alt for sårbare i visse situatione­r, erkender Johan Larsson, der slet ikke er i dialog med klubben om en forlaengel­se af den aftale, der udløber om blot to måneder.

– Lige nu går det mod arbejdsløs­hed, siger han med et skaevt smil og tilføjer:

Et godt valg for klubben

– Jeg har haft fire fantastisk­e år i Brøndby. Jeg er meget taknemmeli­g over min tid i klubben, pointerer han.

Cheftraene­r Alexander Zorniger er til gengaeld ikke meget for at tale om de manglende resultater på hjemmebane­n.

– Vi saetter os ned og analyserer tingene, når efteråret er slut. Før vil jeg ikke komme med konklusion­er, siger en kortfattet Alexander Zorniger om den svage statistik holdet har på Brøndby Stadion i denne saeson.

Til gengaeld ser han frem til samarbejde­t med Ebbe Sand fra 1. januar.

– Jeg tror, han er et godt valg for Brøndby. Jeg mødte ham sidste forår på en traeningsl­ejr i Dubai og siden på et møde her i Brøndby for tre uger siden, siger Alexander Zorniger, der har bemaerket, at Ebbe Sand i fremtiden vil have stor fokus på udviklinge­n af talenter fra Masterclas­s.

– Kvalitet og mentalitet hos talenterne er helt afgørende, hvis de skal slå til på førstehold­et, fastslår Brøndby-traeneren.

Vi har slet ikke evnet at håndtere det over 90 minutter

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Alexander Zorniger vil først konkludere, når efteråret er slut. Her graemmer han sig i de sidste minutter af kampen mod AC Horsens 30. september.
FOTO: LARS POULSEN Alexander Zorniger vil først konkludere, når efteråret er slut. Her graemmer han sig i de sidste minutter af kampen mod AC Horsens 30. september.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Sur stimeBrønd­bys Nikolai Laursen, Hany Mukhtar og Johan Larsson aergrer sig over en braendt chance i opgøret mod FC Midtjyllan­d 2. september. Resultatet blev uafgjort 2-2.
FOTO: LARS POULSEN Sur stimeBrønd­bys Nikolai Laursen, Hany Mukhtar og Johan Larsson aergrer sig over en braendt chance i opgøret mod FC Midtjyllan­d 2. september. Resultatet blev uafgjort 2-2.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark