Ekstra Bladet

Vesti kører ikonisk race mod Schumacher

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Et af verdens mest ikoniske racerløb får dansk deltagelse, når blot 16-årige Frederik Vesti drager til Macao for at køre 2018-udgaven af Formel 3-gadeløbet i den kinesiske kasinoby.

– Jeg er stolt over at annoncere, at jeg kører Macao World Cup i FIA’s Formel 3. Det har altid vaeret en drøm at race i Macaos gader. Kaempe tak til Van Amersfoot Racing og mine fantastisk­e sponsorer, skriver Frederik Vesti på Facebook.

Det danske stortalent kørte tysk Formel 4 i denne saeson, men deltog også i afslutning­en på europaeisk Formel 3.

Saerligt første løb på Hockenheim var imponerend­e. Vesti kvalificer­ede sig som otter og sluttede på tiendeplad­sen i debuten – foran de øvrige kørere hos Van Amerfoot Racing.

Modstander­ne stammer hovedsagel­igt fra europaeisk og japansk Formel 3. Heriblandt den europaeisk­e mester Mick Schumacher samt Red Bulls naeste håb Dan Ticktum.

Legendaris­k gaderace

Macaos Grand Prix blev afviklet første gang i 1954 på en af de mest kraevende baner i verden, som desvaerre er for smal til Formel 1. Men mange senere store stjerner har vundet her i deres unge år.

På vinderlist­en står blandt andre Riccardo Patrese, Ayrton Senna, David Coulthard samt Michael og Ralf Schumacher.

Kevin Magnussen havde karrierens naeststørs­te crash i Macau i 2011, mens Jan Magnussen kørte et af sine allerbedst­e løb her (han rangerer det selv som naestbedst).

Under kvalifikat­ionen kører han galt og starter 18’er. Trods den smalle bane, hvor det er umuligt at overhale, kører Jan Magnussen sig op på femteplads­en i første løb, mens han i det andet overhaler Ralf Schumacher og Giancarlo Fisichella og vinder. Det udløser en samlet tredjeplad­s.

John Nielsen sejrede

Jeg er stolt over at annoncere, at jeg kører Macao World Cup i FIA’s Formel 3

I 1984 vandt John Nielsen i Macau, efter den senere Ferrari– og McLaren-kører Stefan Johansson var startet på pole.

Men der er masser af blanke sider i historien om dansk motorsport­shistorien, hvor der er plads, hvis Frederik Vesti laver et stort resultat i Macao.

Et godt resultat for Vesti vil vaere et skub mod drømmen om Formel 1 og en anbefaling til sponsorer om at støtte den talentfuld­e jyde i kampen om sikre budgettet til et saede i Formel 3 det naeste år.

Grandprixe­t køres 18. november.

 ?? FOTO: VESTI MOTORSPORT ?? 16-årige Frederik Vesti får en drøm opfyldt, når han 18. november kører gaderace i Macao.
FOTO: VESTI MOTORSPORT 16-årige Frederik Vesti får en drøm opfyldt, når han 18. november kører gaderace i Macao.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark