Ekstra Bladet

FINGRENE VAEK

Roberto Martínez er belgisk landstraen­er, og skulle kongeklubb­en få den tanke at henvende sig til ham, har de bare at kontakte belgierne først

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Det bliver ikke Antonio Conte. Det bliver heller ikke Mauricio Pochettino. Og at foreslå José Mourinho fremkalder vist mest af alt latter og hårdt vinklede øjenbryn i Real Madrid.

Naeh, Roberto Martínez synes at vaere storklubbe­ns bedste bud på en ny cheftraene­r, efter man smed Julen Lopetegui ud i mandags og erstattede ham med B-traener Santiago Solari.

Hvis altså ikke det var fordi, at Martínez er belgisk landstraen­er, underskrev ny toårig kontrakt i foråret og i øvrigt nappede den historiske VM-bronze i juli med Les Diables Rouges.

Alligevel er Martínez angiveligt så lummert et navn på Estadio Santiago Bernabéu, at det belgiske fodboldfor­bund, KBVB, har set sig nødsaget til at kommentere rygtet.

For det er ikke laenge siden, Real-praesident Florentino Pérez i al hemmelighe­d talte og underskrev kontrakt med føromtalte Lopetegui op til VM. Selvom det er strengt forbudt i henhold til FIFA’s regulative­r, så gjorde den almaegtige Florentino det nu alligevel – sandsynlig­vis fordi han er ligeglad.

Conte-kollaps

Og han vil sandsynlig­vis gøre det igen, hvis det er det, der kraeves for at få ønsketraen­eren.

Og derfor har KBVB reageret.

– Hvis en klub vil hyre Mr. Martinez, skal det i første omgang komme til enighed med det belgiske fodboldfor­bund, siger Stefan Van Loock, der er talsmand for KBVB, til det spanske nyhedsbure­au, EFE.

At det er sandsynlig­t, at Martínez er blandt favoritter, skal selvfølgel­ig findes i kombinatio­nen af hans spanske pas og den høje vaerdi, han har tilegnet sig qua resultater­ne i år.

At man sandsynlig­vis ender med at styre udenom Conte, er der to grunde til. Ubekraefte­de meldinger fra Real Madrid-truppen går på, at der var mere end én kritisk røst, da hans navn blev naevnt. Samtidig har italienere­n selv – angiveligt – ikke ønsket at overtage styringen i klubben et godt stykke inde i en saeson.

Solari griber chancen

Imens forsøger Santiago Solari at gøre det så godt som muligt, nu han har fået den enestående chance for at praesenter­e sig på den måske største scene af alle som fodboldtra­ener. Han åbnede med en ventet sejr over upåagtede Melilla i Copa del Rey onsdag aften på 4-0.

Der ventes mere modstand lørdag i ligaen, når Real Madrid møder Real Valladolid på hjemmebane, om end madrilener­ne igen skal vinde.

Martínez’ vej til tinderne

Uanset hvad der sker, så er klubben nødsaget til at handle

Uanset hvad der sker, så er klubben nødsaget til at handle på en eller anden måde. For Solari er som provisoris­k ansat cheftraene­r på en slags midlertidi­g kontrakt, der skal udskiftes indenfor 14 dage. Det dikterer det spanske fodboldfor­bunds reglement.

Belgien og Martínez spiller Nations League mod Island og Schweiz 15. og 18. november.

Det vakte stor opmaerksom­hed i juni, da det spanske fodboldfor­bund skred ind og fyrede Lopetegui, da Real Madrid kort inden Spaniens første VM-optraeden i Rusland annoncered­e, at han skulle vaere cheftraene­r.

Han er nu blevet fyret efter en stribe dårlige resultater – senest 5-1 i weekenden til rivalerne fra FC Barcelona.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark