Ekstra Bladet

Hun har en anden tilgang

-

– Jeg har brugt Rikkes vejledning i et års tid. Jeg valgte hende, fordi hun har en anden tilgang til ledelse end den akademiske, man laerer på CBS. Hos Rikke handler det meget mere om at laere sig selv at kende, at kunne lede sig selv og dermed blive bedre til at lede andre, siger Anne Guldhammer, 42 år. Hun har i mange år vaeret topleder i arkitektbr­anchen som eksempelvi­s i Arkitema og senest som CEO i Ravn Arkitektur.

Efter hun valgte at søge rådgivning hos Rikke Hertz, har hun for nyligt sagt sin stilling op. Men hun bliver i branchen, siger hun.

– Jeg er blevet klar over, at jeg ikke laengere vil vaere topchef. At jeg hører til et andet sted i virksomhed­en, hvor der er brug for kreativite­t, og hvor jeg kan vaere en del af et produkt.

– Jeg valgte at tage Rikkes uddannelse for topledere på ’Kaffeslott­et’ for med den erfaring at skille mig ud blandt andre ledere. Og jeg har valgt også at tage med til Bali på en spirituel udviklings­rejse.

– Jeg kom her fuldstaend­igt uden den mindste viden om, hvad det var for noget. Det er spaendende at udforske. Jeg har aldrig før vaeret introducer­et til den verden, men det er dybt interessan­t, og jeg vil klart anbefale, at man bliver mere åben over for det i erhvervsli­vet.

– Kan du give et eksempel på, hvordan du kan bruge det spirituell­e?

– Jeg har blandt oplevet, at hvis man har et spørgsmål eller tvivl, kan man spørge ud efter et tegn. For at gøre det mere simpelt kan man f.eks vaelge, at et nej skal vaere en rød farve, og et ja skal vaere en blå farve, det definerer man selv. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg skulle starte et samarbejde med en person, som jeg havde i tankerne. Jeg forsøgte at få tegn, men fik ingen farver, hvilket jeg var ret traet af. Men en time efter ringede vedkommend­e, som jeg ellers ikke havde talt med laenge. Det var måske tegnet. Et ja.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark