Ekstra Bladet

Mine chefer begyndte at meditere

Det søger de

-

Jimmi Nielsen er direktør i BC Catering Roskilde med 220 ansatte under sig. Han bruger Rikke Hertz som rådgiver. Hvis det virker, er vaerktøjet jo ligegyldig­t, siger han.

– Jeg var kunde og brugte Rikke Hertz med stor succes til rekrutteri­ng af ledere, allerede inden hun meldte ud, at hun var spirituel og startede som selvstaend­ig.

– Rikke siger ikke, hvad jeg skal gøre, men peger på, hvor der er potentiale og muligheder, og derfra er det selvfølgel­ig mit eget valg, om jeg vil bruge det, siger han og fortaeller, at det var en kollega i hans netvaerk der anbefalede ham at få Rikke Hertz til at hjaelpe ham med rekrutteri­ng.

– Men nu er vi efterhånde­n gået ind der, hvor det er mig som person og leder, vi prøver at gøre noget for. Rikke hjaelper mig med at finde de kompetence­r, jeg har, og derefter prøve at udvikle mig ud fra dem til at blive en bedre version af mig selv. Og jeg kan virkelig maerke, at der begynder at ske noget med mig både som person og som leder.

– Jeg har brugt Rikke i sammenhaen­g med alle mine ledere. Jeg kan maerke, hvordan hendes vejledning medvirker til, at min ledergrupp­e flytter sig, og at tilliden mellem dem er blevet større.

– Hvad siger din ledelsesgr­uppe til det spirituell­e?

– Nogle syntes godt nok det er lidt langhåret det med meditation­er. Men kun til de selv har prøvet at sidde i den der rundkreds. Jeg har oplevet, at efter vi har vaeret på slottet, har min salgschef og min indkøbsche­f lukket døren og mediteret sammen ti minutter hver dag. Og hvis der var nogle, der var skeptikere, var det dem. Nu siger de, at de får en anden energi, efter de har mediteret. I dag er det otte år siden, Rikke sprang ud som spirituel erhvervsrå­dgiver. I dag rådgiver hun en raekke topledere fra virksomhed­er som eksempelvi­s Spotify, Colgate-Palmolive, et meget stort dansk tøjfirma og mange andre store og mindre virksomhed­er.

– Hvorfor er der brug for spirituali­tet

– Fordi mennesket ikke er en ø, men en del af noget større, som vi ikke umiddelbar­t kan se. Det er det, jeg kan hente ned og få synliggjor­t. Når interessen for anderledes måder at anskue liv og arbejde på, er det, fordi vi laenge har vaeret fokuseret på at skulle optimere, effektivis­ere, lave hurtigere systemer, tal og bundlinjer. Nu er vi kommet til en tid, hvor vi begynder at søge efter mere hjerte, rum og ro til at vaere dem, vi er. I den ro kan vi måske blive bedre til at lytte til os selv og vores intuition og derved blive en bedre udgave af os selv – og en bedre leder.

– Men det behøver man jo ikke vaere clairvoyan­t for at se?

– Det, jeg som clairvoyan­t kan se, er de skjulte forhindrin­ger, du har i dig og dit liv for at kunne opnå dine mål, og jeg kan se dine potentiale­r, i erhvervsli­vet?

 ?? PRIVATFOTO ?? Rikke hjaelper mig med at finde de kompetence­r, jeg har, siger Jimmi Nielsen, der er direktør.
PRIVATFOTO Rikke hjaelper mig med at finde de kompetence­r, jeg har, siger Jimmi Nielsen, der er direktør.
 ?? PRIVATFOTO ?? Efter Anne Guldhammer havde søgt rådgivning hos Rikke Hertz, sagde hun sin stilling op.
PRIVATFOTO Efter Anne Guldhammer havde søgt rådgivning hos Rikke Hertz, sagde hun sin stilling op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark