Ekstra Bladet

Naturvin og indbagte blomster

-

En lang grussti fører ned til et lille hus, som ligger i en fordybning omgivet af vinmarker.

De grønne raekker med friske druer synes uendelige, når man får sat sig til bords på det lille etablissem­ent Konobar Magic, som ligger 20 minutters kørsel fra Vis by. Vinen, som bliver serveret, er lavet af druerne fra skraenten og har en lys, orange farve. Konobar Magic er indbegrebe­t af konceptet fra jord til bord, og bevaertnin­gen plukker squash-blomster ved ens fødder, som bliver paneret, tilsat ost og stegt i stenovn.

Sammen med de indbagte squash-blomster bliver der serveret sardiner, gedeost, tun med kapers, oliven og figner. Alt er lavet på råvarer fra området. Hvor stor en kulinarisk oplevelse man finder det, kommer nok an på, hvilken slags mad man foretraekk­er, men omgivelser­ne gør, at det hele smager en smule bedre. Man må også tage en enkelt strømafbry­delse og bier med i købet, når man spiser i naturen.

blomster og sardiner, findes der i Vis by masser af spisestede­r, som er egnet til hele familien. Blandt andet kan man få pizza med en bund, som er nabolandet Italien vaerdig. Priserne ligger i mellemklas­sen.

Har man mulighed for at bruge et køkken, kan det vaere en klar fordel at handle ind i supermarke­det og lave sin egen mad. Det er billigt at købe råvarer, og der findes et godt udvalg af friskt kød, ost og grøntsager. Ved vejene rundt om på øen kan man støde på lokale landmaend, som saelger olie, figner og grøntsager.

 ??  ?? Der er masser af lokale handlende, der udbyder vin, olie og forskellig­e grøntsager fra lokalområd­et.
Der er masser af lokale handlende, der udbyder vin, olie og forskellig­e grøntsager fra lokalområd­et.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark