Ekstra Bladet

Ingen sol over Gudhjem

-

Når det kommer til mad, er Bornholm ikke fri for turistfael­der, og vi røg da også i – bl.a. ved havnen i Vang ved Hasle, hvor vi spiste frokost på Café Misty. Det var trist. Og da vi samtidig under måltidet havde ’fornøjelse­n’ af stedets hund og kat på, under og ved bordene, blev det hele lidt broget for vores smag. Ligeledes var det en skuffelse på Røgeriet i Gudhjem, hvor laksens farve på buffeten indikerede import fra norske dambrug, hvor der ikke serveredes ’Sol over Gudhjem’, og hvor flere retter lignede noget praefabrik­eret. Til gengaeld fandt vi flere kvalitetsc­aféer både i Svaneke og Gudhjem. Isaer blev vi glade for Café Rosas (Gudhjem) brød. Det kostede en krig, men smagte himmelsk. Og Karamelkog­eriet i Gudhjem, som jeg besøgte med datteren og svigersønn­en, frembragte nogle karameller, som man ikke kunne holde op med at spise igen. Karamelkog­eriet lavede også skønne ting, som vi købte. Men vi besøgte ikke stedet. På hjemturen spiste vi brunch ved Rønne på Green Solution House. Det kan jeg tale laenge om. Den økologiske Hallegaard havde leveret en paen del af varerne – blandt andet hjemmelave­de pølser. Det var laekkert. Herudover indeholdt buffeten alt, hvad hjertet kan begaere – hjemmelave­t og friskbagt til en vaerdi af 200 kr. pr. naese. Selv D’Angleterre­s berømte brunch fik her kamp til stregen.

I det hele taget er der meget at komme efter på Bornholm – ikke mindst hvis man har hang til kulinarisk­e oplevelser. i Svaneke

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Sol over Gudhjem.. Det er sgu’ da smukt.
FOTO: PRIVAT Sol over Gudhjem.. Det er sgu’ da smukt.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Den økologiske Hallegaard kan rigtigt meget – bl.a. servere hotdogs i luksusvers­ion. Til denne kreation er alt hjemmelave­t: Mørkt pølsebrød, ramsløgpøl­se, syltede rødløg, syltede agurker, rå løg, bacon-krymmel på toppen, hjemmelave­t kethup og sennep- Åhh ja.
FOTO: PRIVAT Den økologiske Hallegaard kan rigtigt meget – bl.a. servere hotdogs i luksusvers­ion. Til denne kreation er alt hjemmelave­t: Mørkt pølsebrød, ramsløgpøl­se, syltede rødløg, syltede agurker, rå løg, bacon-krymmel på toppen, hjemmelave­t kethup og sennep- Åhh ja.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark