Ekstra Bladet

LORD I LAENKER

Retssagen tegnede et meget lidt flatterend­e billede af Nicklas Bendtner, fastslår Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen

- JOHNNY W. KOKBORG jwk@eb.dk

MAN KAN ROLIGT sige, at Nicklas Bendtner tabte den første kamp – og at det hele skal vendes rundt i returopgør­et, der udspiller sig i landsrette­n!

Resultatta­vlen viste 50 dages ubetinget faengsel for vold, da Københavns Byret i går havde talt, og det var trods alt noget af en lussing for 30-årige Nicklas Bendtner, der via advokat Anders K. Nemeth havde plaederet for frifindels­e i voldsankla­gen.

Uden at tage stilling til selve dommen var det heller ikke specielt flatterend­e, hvad der kom frem om Nicklas Bendtners opførsel i en sen nattetime i København. Naermest ynkeligt.

INDEN RETSSAGEN var der naturligvi­s blevet spekuleret voldsomt i, hvad en eventuel dom ville betyde for Nicklas Bendtner i relation til landsholde­t. Åge Hareide sagde efter kampen mod Wales i Aarhus, at det ’var utaenkelig­t med en voldsdømt spiller på landsholde­t’.

Et håndfast statement fra landstraen­eren, bestemt, men også en gratis omgang. Herfra er buddet nemlig, at Nicklas Bendtner laenge havde vaeret faerdig som landsholds­emne. Af to årsager – og måske saerligt en kombinatio­n af dem:

Sportsligt så Åge Hareide ikke det, han havde håbet på fra Bendtner. Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius, Kasper Dolberg, Yussuf Poulsen og Martin Braithwait­e står alle foran Bendtner.

At hive Nicklas Bendtner ind en homogen og velfungere­nde trup skaber nogle dønninger, som Åge Hareide ikke gider.

Derfor var landsholde­t allerede fortid for Nicklas Bendtner inden denne sag, men staerkt at DBU’s nye direktør, Peter Møller, har vaeret ude med et markant budskab om, at man skal vaere et godt forbillede som landsholds­spiller.

DET INTERESSAN­TE VAR i højere grad, om han kunne beholde jobbet i Rosenborg i tilfaelde af en faengselss­traf.

Det svar faldt prompte i går fra klubbens daglige leder, Tove Moe Dyrhaug. Ja, naermest inden blaekket var tørt på dommen, trådte hun frem i Trondhjem og svor Bendtner troskab. Det lignede i høj grad en beslutning, der var taget uanset dommens udfald.

Det er sådan set også fair nok og ganske sympatisk, at en arbejdsgiv­er laegger armen om en ansat og prøver at få vedkommend­e tilbage på ret kurs. Sådan vil det vaere i de fleste virksomhed­er, men fodboldklu­bber er noget specielt.

Kan foraeldre til ungdomsspi­llere i klubben bare passivt se på, at en af klubbens mest feterede stjerner kan te sig som han vil – uden konsekvens­er? Er det noget at se op til for de jenter og gutter, der render rundt på Rosenborgs plaener?

Og kan sponsorern­e stå inde for de numre, som højt betalte sportsstje­rner fjoller rundt med – og som naeppe er inden for rammerne af Rosenborgs kultur og vaerdisaet?

NEJ, SPORTSSTJE­RNER er hverken bedre eller vaerre mennesker end alle andre – og det kan måske vaere urimeligt at pådutte dem et større moralsk kodeks end alle andre, men konsekvens­erne og den negative omtale er bare ofte langt større.

Derfor har man et saerligt ansvar i den forholdsvi­s korte periode, som ens karriere varer. Alt det må Rosenborg selv ligge og rode med, men det kan ende alt andet end kønt!

Rosenborgs fredning af Nicklas Bendtner falder i øvrigt i tråd med en den gaengse fremgangsm­åde i fodboldver­denen. Her holder man gladeligt hånden over voldtaegts­anklagede, skattesvin­dlere – og altså muligvis dømte voldsmaend, hvis landsrette­n stadfaeste­r dommen.

Smagfuldt? Ikke det mindste.

NICKLAS BENDTNER SELV? Jamen, hvor meget jeg end vil, så kan jeg ikke forstå det. Altså behovet for at vaelte rundt i byen med de følgevirkn­inger, vi har set alt for mange gange.

Han er en møghamrend­e privileger­et sportsstje­rne, der udlever det, som mange drømmer om. Hvorfor skal han i byen i København, hvorfor skal han til Nice på en friweekend og komme for sent til traening – og hvorfor er han så elendig til at styre sin karriere?

VI GIDER I HVERT FALD ikke høre flere dødssyge forklaring­er om, at han NU er blevet mere moden, at han NU vil holde sig fra flere uheldige episoder – og at han NU holder fuld fokus på fodbolden.

Det har hidtil vaeret løgn fra ende til anden – og med den foreløbige voldsdom, der naturligvi­s er blevet anket, og derfor ikke er endelig – har han ramt et nyt lavpunkt i en karriere, der burde have set helt anderledes ud.

Specielt hvis vi får en Lord i laenker ...

Hvor meget jeg end vil, så kan jeg ikke forstå det. Altså behovet for at vaelte rundt i byen med de følgevirkn­inger, vi har set alt for mange gange

Nicklas Bendtner blev i går kendt skyldig i vold og modtog en dom på 50 dages ubetinget faengsel. En dom, som den danske Rosenborg-angriber ankede på stedet.

Bendtners arbejdsgiv­er har vaeret hurtigt ude med opbakning til Bendtner, der ikke skal vaere bange for en fyreseddel.

Og tiltroen til Rosenborg og Bendtner er heller ikke faldet i lokalområd­et. I hvert fald ikke, hvis man spørger Rosenborgs sponsorer.

Det fortaeller kommunikat­ionsdirekt­ør Hans Tronstad i SpareBank 1, der er hovedspons­or i klubben, til Ekstra Bladet.

– Vi tager dommen til efterretni­ng. Og vi har tiltro til, at Rosenborgs ledelse håndterer sagen, som den skal.

– Det er den eneste kommentar, vi kommer med.

– Så det får ingen konsekvens­er for jeres sponsorat i Rosenborg, at de lige nu har en voldsdømt spiller på holdet?

– Som sagt har vi tillid til, at Rosenborg håndterer sagen

Vi er helt sikre på, at Rosenborg som klub kan løfte opgaven med at håndtere dette på en ordentlig måde

på en klog og god måde, lyder det.

Stoler på klubben

Samme melding kommer fra Coop, der også smider penge i den lokale klubkasse.

– Det er en situation, som vi, Rosenborg og Nicklas Bendtner gerne vil have vaeret foruden, men vi sponsorere­r ikke individer men klubben, og vi er helt sikre på, at Rosenborg som klub kan løfte opgaven med at håndtere dette på en ordentlig måde, siger Torbjørn Skie, direktør i Coop MidtNorge, til Ekstra Bladet

– Det aendrer ikke noget på vores involverin­g i forhold til sponsorate­t.

– Du siger, at I ikke sponsorere­r individer, men påvirker Bendtners dom ikke også faellesska­bet?

– Det er sandt, at Nicklas Bendtner fungerer som en rollemodel, men vi har tiltro til, at Rosenborg håndterer sagen på den rette måde også i forhold til at hjaelpe Nicklas, lyder det fra direktøren.

Spiller med i dag

Ekstra Bladet har også vaeret i kontakt med klubbens sportsdire­ktør Stig-Inge Bjørnebye, der fortaeller, at Nicklas Bendtner fortsaette­r på det sportslige plan som hidtil.

– Han traener med lørdag og er klar til kamp søndag, siger Bjørnebye, der ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Han sender bolden videre til Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, der ikke har reageret på Ekstra Bladets henvendels­er.

Voldssagen har dog allerede haft konsekvens for en af Nicklas Bendtners personlige sponsorate­r, idet firmaet IdHAIR, der producerer hårvoks, har valgt at droppe danskeren som frontmand for produktet.

 ??  ??
 ??  ?? EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF Allan Olsen
EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF Allan Olsen
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? OpbakningN­icklas Bendtner blev i går idømt 50dages faengsel i Københavns Byret, men er foreløbig en fri mand, fordi sagen er blevet anket. Rosenborg forventer, at han traener med i dag.
FOTO: MOGENS FLINDT OpbakningN­icklas Bendtner blev i går idømt 50dages faengsel i Københavns Byret, men er foreløbig en fri mand, fordi sagen er blevet anket. Rosenborg forventer, at han traener med i dag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark