Ekstra Bladet

DANMARKS NYE SUPERSTJER­NER

STØRRE END EUROVISION: Computersp­illet Counter-Strike er så populaert, at dansk turnering blev vist i 129 lande, oversat til 17 forskellig­e sprog, ramte mere end 200 millioner husstande og i går fik fans i alle aldre til at gå amok i Royal Arena

- MARIE NØRGAARD FOTO: JONAS OLUFSON marien@eb.dk

Metallica har gjort det.

Paul McCartney har gjort det.

Og Lucas Graham, Nephew og U2 har gjort det.

Alle er de gået på scenen i en propfyldt og totalt udsolgt Royal Arena i København.

Men i går var det fem unge maend med de saerpraege­nde kunstnerna­vne XYP9X, Magisk, Dupreeh, Dev1ce og Gla1ve, der var det helt store tilløbssty­kke i arenaen.

Sammen hedder de Astralis, de spiller computer – er faktisk verdens bedste til det – og foran 12.000 publikumme­r blev de tilbedt som Danmarks nye superstjer­ner.

Highfives

Teenage-piger med tårer i øjnene skreg og granvoksne maend gav highfives til spillerne, da de – som en profession­el bokser entrerer sin boksering – til høj musik og badet i spotlight gik gennem publikumsh­avet for at komme op på den store scene.

Popcorn og fadøl

Bevaebnet med klappepøls­er, fadøl og popcorn gik publikum amok, når de på den gigantiske storskaerm i centrum af arenaen kunne se Astralis lave et ’kill’ på modstander­ne. Det skete dog for få gange–og selvom publikums-yndlingene ikke kunne leve op til favorit v aer dig heden og røg u dallerede inden finalen, aendrer det overhovede­t ikke v edderes stjerne-status.

Eller som Lars Løkke Rasmussen sagde, da han holdt åbningstal­e for staevnet:

– I er en sand inspiratio­n for hele verden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark