Ekstra Bladet

FRA SIGTET FOR SMÅ STORSVINDE­L: KÅR TIL LUKSUS-LIV

Svindelsig­tede Britta Troelsgaar­d Nielsen blev langt fra født med en guldske i munden. Det rådede hun bod på ved – ifølge politiet – at stjaele fra de svage

-

I årevis har hun haft millioner på kontoen, store biler i indkørslen, villa i Hvidovre, ødegård i Sverige og safariejen­domme i Sydafrika.

Men al den rigdom lå bestemt ikke i kortene, da den svindelsig­tede Anna Britta Troelsgaar­d Nielsen kom til verden i foråret 1954 i Odense.

Den 64-årige efterlyste kvinde er datter af lagerarbej­der Jens Nielsen og ekspeditri­ce Gerda Troelsgaar­d Nielsen, og intet tyder på, at de på nogen måde var formuende.

Tvaertimod voksede Jens Nielsen op i armod – hans foraeldre var på ’fast fattigfors­ørgelse’ fra sognerådet, da han i 1927 blev født i en lille landsby naer Assens – og Brittas mor var ud af en arbejderfa­milie.

Kirkebogen viser, at foraeldren­e blev gift i Skive i 1951. På det tidspunkt var Gerda allerede gravid, og inden Brittas storesøste­r blev født, var de flyttet til Odense.

Rykkede til København

Her rykkede de flittigt rundt på adskillige adresser, der ser ud til at have vaeret lejebolige­r.

Af uvisse årsager boede foraeldren­e kun kort tid hvert sted, indtil de i 1956 flyttede til Påskeløkke­vej – også i Odense. Her kom Brittas lillebror til verden året efter, og familien blev boende, indtil Britta var 15 år.

Mange år senere har lillebrode­ren i et interview med et fagblad i en helt anden sammenhaen­g fortalt, at han ’kommer fra små kår’, og at han som 11-12-årig fik sit første arbejde.

Vi ved ikke praecis, hvornår Britta rykkede til København. Om hun flyttede med sine foraeldre videre til den naeste lejelejlig­hed i Odense og herefter til Hedensted og videre til Horsens. Men i januar 1977 afsluttede hun et maskinskri­vningskurs­us i Lyngby, og to dage senere startede hun i Socialstyr­elsen.

Ifølge flere kilder havde den dengang 22-årige Britta Nielsen allerede mødt sin samlever, som oprindelig­t var fra Pakistan. Han var tilsynelad­ende heller ikke ud af nogen rig familie.

– Han arbejdede som ufaglaert dag og nat. På Coca-Cola-fabrikken om natten og med rengøring om dagen, fortaeller en tidligere ven fra perioden 1979 til begyndelse­n af 90’erne.

Blev husejere

Da parret i en periode frem til 1980 boede på Lodsvej 13 i Hvidovre, var det sammen med Brittas foraeldre.

I marts samme år købte Britta Nielsen og manden en ejerlejlig­hed på Nørrebro for 340.000 kroner.

Seks år senere fortsatte den sociale opstigen, da parret i 1986 fik nøglerne til villaen på Hvidovreve­j. En uges tid efter flytter Gerda og Jens også ind på Hvidovreve­j 104.

Huset var udstyret med en separat lejlighed med køkken, stue, sovevaerel­se og bad på første sal.

Et halvt år senere døde Brittas far, men moderen blev boende i nogle år, indtil hun omkring 1994 flyttede tilbage til Horsens.

Britta Nielsens søskende har ikke ønsket at udtale sig til artiklen.

Hans foraeldre var på ’fast fattigfors­ørgelse’ fra sognerådet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark