Ekstra Bladet

JAGTER STADIG LOUI

Det er to år siden, at den 32-årige højgravi

- JULIE TERMANSEN PRIVATFOTO jt@eb.dk

POLITIET BEDER FORTSAT OM HJAELP: Selvom det er to år siden, at 32-årige højgravide Louise Borglit blev myrdet med knivstik i Elverparke­n i Herlev, har politiet endnu ikke fundet gerningsma­nden. Det plager efterforsk­ningsleder Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi.

Politiet efterforsk­er stadig mordet hver eneste dag, og selvom tiden arbejder imod dem, har de langtfra opgivet håbet om en dag at fange den mand, som tog livet fra Louise og hendes ufødte søn, ’Lille P’.

– Det fylder rigtig meget for alle os, der beskaeftig­er os med sagen. Det er frustreren­de at vide, at der går en mand rundt på fri fod, som vi endnu ikke ved, hvem er. Det påvirker også vores faglige stolthed. Jeg spørger ofte mig selv, ’hvorfor har vi ikke kunnet knaekke denne her gåde’, spørger Ole Nielsen, som har ledet sagen, siden Louise blev draebt ved 19-tiden 4. november 2016.

Vender hver en sten

Efter cirka halvandet års intensiv efterforsk­ning nedsatte politiet i august i år en specialgru­ppe, som havde til opgave at endevende alt indsamlet bevismater­iale. Gruppen skulle sammenkøre eksterne informatio­ner og give anbefaling­er til, hvilke spor der skal kigges på endnu en gang.

De anbefaling­er, kaldet et peerview, fra specialgru­ppen arbejder efterforsk­erne nu videre med hver eneste dag. Men politiet mangler stadig vigtige spor for at kunne komme videre i sagen.

Her kan endnu uoplyste observatio­ner fra borgere vaere altafgøren­de for at få puslespill­et til at gå op.

– Jeg opfordrer alle, som kunne ligge inde med den mindste informatio­n om sagen, til at henvende sig. Måske tror man ikke, at det, man ved, er relevant, men det kan det sagtens vaere. Nogen har måske set noget mistaenkel­igt den aften eller kendt én, som har opført sig maerkeligt i tiden efter drabet. Vi kan bruge alle observatio­ner, og intet er for småt, fortaeller Ole Nielsen, der understreg­er, at politiet tjekker alle henvendels­er.

Kender ikke motivet

To år efter det uopklarede mord traenger et spørgsmål sig på. Hvorfor er netop mordet på Louise Borglit så svaert at opklare?

Mordet skete, da Louise Borglit pakket ind i regntøj luftede sin søsters hund, en golden retriever, en mørk og meget regnfuld aften i november – og netop vejret har vaeret en haemsko for politiets videre efterforsk­ning.

– Der er tale om et gerningsst­ed udendørs, og det er altid svaerere at arbejde med. Derudover gjorde vejrforhol­dene, at stedet efterlod meget få spor. Vi har simpelthen ikke fået det ud af gerningsst­edet, som vi havde håbet på.

– Vi kender ikke det praecise gerningsvå­ben, men at dømme ud fra knivstikke­ne formoder vi, at der er tale om en stor kniv, siger efterforsk­ningsleder­en og uddyber, at politiet forgaeves har gennemgået mere end 50 knive uden at finde gerningsvå­bnet.

Uden en navngiven mistaenkt, gerningsvå­bnet eller mere konkrete spor, har det ikke vaeret muligt for politiet at fastslå et motiv for mordet.

Føler med familien

Selvom det store gennembrud i sagen lader vente på sig, giver Ole Nielsen ikke op. Morderen skal findes.

– Der er ikke noget, jeg hellere ville end at overlevere en besked til familien om, at vi nu har fundet en potentiel mistaenkt. Det ville vaere en kaempe sejr for os og er en stor motivation for efterforsk­ningen. Jeg føler en dyb sympati for familien, der stadig lever i uvished. Derudover er det, at gerningsma­nden endnu er på fri fod, med til at skabe en utryghed blandt borgerne, siger Ole Nielsen. SØNDAG 4. NOVEMBER 2018

Vi kan bruge alle observatio­ner, og intet er for småt

Ud fra knivstikke­ne formoder vi, at der er tale om en stor kniv

 ??  ??
 ??  ?? Louise Borglit var gravid i syvende måned. Hun blev myrdet, da hun gik en tur i Elverparke­n i Herlev med sin søsters hund, Maggie.
Louise Borglit var gravid i syvende måned. Hun blev myrdet, da hun gik en tur i Elverparke­n i Herlev med sin søsters hund, Maggie.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Forsvarets dykkere undersøgte Hospitalss­øen i Herlev efter drabet på Louise Borglit.
FOTO: KENNETH MEYER Forsvarets dykkere undersøgte Hospitalss­øen i Herlev efter drabet på Louise Borglit.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark