Ekstra Bladet

Zorniger vs. Ståle

-

vs. Ståle Solbakken… ALEXANDER ZORNIGER Tyskeren har som Brøndby-traener mødt FCK ni gange i ligaen, og hvordan er de opgør så endt? Jo, tre sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. I pokalen deler de også lige over. En sejr til hver.

Det er sjovt, hvor lige det er mellem de to traenere og de to hold, når man taenker på, hvor voldsom afstanden er mellem klubberne i tabellen lige nu. Det siger bare alt om, at de kampe lever deres helt eget liv – og sådan bliver det også i dag fra klokken 12.30 og frem.

da Brøndby SELV I SAESONEN 12/13, reddede sig i sidste runde med en 1-0 sejr i Horsens, og FCK vandt mesterskab­et i sikker stil, spillede rivalerne taette og målfattige kampe: Først 1-1 i Parken, så tabte Brøndby 0-1 i Parken – og så spillede de 0-0 i Brøndby i runde 30.

Det fortaeller alt om, at selv i en saeson, hvor folkene fra Vestegnen kaempede for overlevels­e i ligaen, blev alt andet sat ud af spil, og der blev gået til stålet, når de mødte rivalerne inde fra byen.

derbyer er det kun I DE SIDSTE 13 sket to gange, at kampene har budt på flere end to mål, og de står fuldstaend­ig lige: Fire sejre til hver og fem uafgjorte.

Det kan godt vaere, at Brøndby i den grad leder efter sig selv, og at FCK har fundet konceptet, er i balance med sig selv, spiller bedst og trods seks udskiftnin­ger også gjorde det mod FCM i pokalen torsdag aften, selvom de tabte 0-2.

Det kan godt vaere, at Brøndby famler ad helvede til – faktisk helt uhørt meget. Det kan også godt vaere, at Brøndby er Superligae­ns dårligste hjemmehold, der skal op mod det bedste udebanehol­d – det første kommer bag på mig, det sidste gør ikke!

Det siger bare alt om, at de kampe lever deres helt eget liv – og sådan bliver det også i dag

Det kan også godt vaere, at jeg i den svaere jagt på en forklaring på, hvorfor i alverden Brøndby dog skulle kunne vinde den kamp, skal gennempløj­e statistikk­erne og naevne, at Brøndby på hjemmebane har vundet de sidste to opgør med 1-0 og 2-1.

jeg godt love, mens MEN DETTE TØR jeg holder mig til det engelske ordsprog ’Never catch a falling knife’: Det bliver en fight!

Det bliver ikke den mest velspilled­e kamp – ikke noget teknikmaer­ke-kursus – mellem to hold, hvor Brøndby har flere profiler at holde øje med end modsat. De vil begge stå højt på banen, og der vil blive et hav af dueller, og så er det spaendende, hvordan Brøndby reagerer på det trofaste publikums opbakning – og krav …

Det er nok i øvrigt en god idé, hvis de gule kan undgå at begå frispark de første 30-35 meter fra eget mål …

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JENS DRESLING ?? Brøndby i kriseBrønd­by-spillerne har ikke formået at holde nullet i de seneste ti Superliga-opgør, og de er temmelig uvant ikke engang at finde i top seks i Superligae­n før dagens opgør mod FCK.
FOTO: JONAS OLUFSON FOTO: JENS DRESLING Brøndby i kriseBrønd­by-spillerne har ikke formået at holde nullet i de seneste ti Superliga-opgør, og de er temmelig uvant ikke engang at finde i top seks i Superligae­n før dagens opgør mod FCK.
 ??  ?? Ståle Solbakken og Alexander Zorniger har ført deres hold til vidt forskellig­e placeringe­r, men indbyrdes står de to traenere helt lige.
Ståle Solbakken og Alexander Zorniger har ført deres hold til vidt forskellig­e placeringe­r, men indbyrdes står de to traenere helt lige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark