Ekstra Bladet

Mange bilvrag får lov at køre videre

- LARS DALSGAARD

En af Statsrevis­orernes fornemste opgaver er at sørge for, at danskernes skattepeng­e bliver brugt, som det i Folketinge­t er blevet bestemt, at de skal bruges. Når dette ikke sker, så udtaler Statsrevis­orerne kritik.

Det går nu ud over politiet og Skat. På hver deres måde har de ikke formået at løfte opgaven med at slå ned på usynede biler, mener Statsrevis­orerne.

Politiet har ikke inddraget de nummerplad­er, de skulle. 92 procent af de nummerplad­er, som har stået til inddragels­e i perioden 2012-2017, har politiet ikke opsøgt, fremgår det af kritikken. Og over halvdelen af de køretøjer, som skulle have haft en tur med boltsaksen, fik lov at køre usynede rundt i mere end et år, mens 12 procent kørte usynede rundt i fire år eller mere.

Kun halvvejs i mål

Skat får samtidig kritik af Statsrevis­orerne, fordi de har inddrevet mindre end halvdelen af de ubetalte bilsynsbød­er, som er blevet udstedt i perioden 2013-2017. Ved udgangen af sidste år var den samlede bødegaeld over 60 millioner kroner.

I 2011 vedtog Folketinge­t ellers en lovaendrin­g, som skulle nedbringe antallet af usynede køretøjer fra omkring 15.000 til 2000-3000. Det mål er man kun kommet halvvejs med.

- Statsrevis­orerne finder det ikke tilfredsst­illende, at formålet med lovaendrin­gen om at reducere antallet af usynede køretøjer kun delvist er opnået på grund af en utilstraek­kelig indsats fra Justitsmin­isteriets og Skattemini­steriets side, lyder kritikken på Folketinge­ts hjemmeside.

Transportm­inisteriet (som er den tredje myndighed, der er involveret, red.) slipper for kritik, da den via Faerdselss­tyrelsen har levet op til sin del af indsatsen.

Blandt de usynede køretøjer på de danske veje er tre ud af fem personbile­r. Samtidig noterer Statsrevis­orerne, at aeldre køretøjer over 16 år fylder forholdsvi­s meget i opgørelsen.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Statsrevis­orerne kritiserer blandt andet Skat for at have inddrevet under halvdelen af de ubetalte bilsynsbød­er, der blev udstedt mellem 2013 og 2017.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Statsrevis­orerne kritiserer blandt andet Skat for at have inddrevet under halvdelen af de ubetalte bilsynsbød­er, der blev udstedt mellem 2013 og 2017.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark