Ekstra Bladet

VW Touareg er en adraet gymnast på to ton

Volkswagen­s nye flagskib fylder godt i landskabet, men det lader den selv til at have glemt

- JENS HØY

Der er gang i hjulene hos Volkswagen. Selv ikke en verdensoms­paendende skandale med løgn og bedrag omkring virksomhed­ens dieselbile­r afstedkomm­er andet end overfladis­ke ridser i VW’s status som producent af gode biler, der tiltaler millioner af kunder.

Opskriften er uhøjtideli­g markedsfør­ing, staerke produkter og masser af motorer og udstyr at vaelge imellem – krydret med lidt tysk status.

Et af de nyeste produkter er Touareg, som foreløbigt må betegnes som virksomhed­ens ypperste produkt i år. I Danmark er den store SUV en mulighed for dem, der ikke orker en MercedesBe­nz eller finder en Audi Q7 lidt for fornem.

Her giver Touareg mulighed for at få alt det samme udstyr, men i en forholdsvi­s neutral indpakning. Designet får nemlig den store bil på omkring fem meter til at se mindre ud, end den er.

Vi tester bilen med ’Elegance’-trim og en TDI-motor på 3,0 liter, der yder 286 hestekraef­ter. Prisen ligger her på 1.037.000 kroner, men VW Touareg kan også fås med en mindre motor på 231 hk, der får prisen ned på 920.990 kroner.

Må traekke 3500 kilo

Bag rattet opleves Touareg også mindre, end den er. En del af forklaring­en skal findes i bilens firehjulss­tyring med tilhørende elektronis­k spaerredif­ferentiale, der betyder, at den store SUV kun skal bruge 20 cm mere mellem to kantsten end en VW Golf for at vende rundt.

Det kan for alvor maerkes, når man skal ud og ind af parkerings­pladser, men også ved almindelig kørsel er bilen en fornøjelse at placere på vejen og styre gennem sving.

Du peger med rattet, og bilen lystrer på dine inputs, uden at du skal korrigere halvvejs gennem svinget. Man efterlades aldrig i tvivl om, hvor taet man er på graensen for greb.

Det er egenskaber, der gør VW Touareg til en køreglad bil inden for fysikkens rammer, for naturligvi­s er det også en tung bil. Evnen som traekhest er til gengaeld imponerend­e, for bilen må traekke 3500 kilo.

Er man interesser­et i en Touareg, skal man som minimum unde sig selv det digitale instrument­bord kaldet 'Innovision Cockpit', hvor instrument­eringen består af to store skaerme.

90 procent af betjeninge­n sker fra skaermene, og menuerne kan saettes sammen, så du får lige netop de informatio­ner og knapper, du har brug for. Det er logisk opbygget og nemt at betjene.

Mindre kan gøre det

Den eneste anke, vi har til betjeninge­n, er den fysiske knap til at skrue op og ned for lyden.

I stedet for en rund drejeknap har en eller anden designer fået lov til at bestemme, at knappen skal vaere en slags rulleknap placeret ved siden af gearvaelge­ren. Det er ikke god ergonomi, for du skal vinkle hånden forkert for at betjene den.

Heldigvis er der dog også en knap på rattet til volumen, så større er problemet heller ikke.

I kabinen kan man glaede sig over at have rigeligt med plads, og V6-motoren ude foran har masser af saft og kraft. Den løber støjfrit og med et blødt og effektivt automatgea­r – men man vil dog i langt de fleste tilfaelde sagtens kunne nøjes med den 'lille' motorvaria­nt med 231 hk. Den leveres dog kun med det mindst prangende udstyrstri­m 'Touareg'.

Alternativ­t fås bilen med en benzinmoto­r med seks cylindre og 340 hk, og skal det vaere rigtig vildt, kan man vaelge en V8-dieselmoto­r med 421 hk. Her ender prisen dog også helt oppe på 1.416.590 kroner.

VW Touareg er en maegtig bil, og det er imponerend­e, hvordan Volkswagen alligevel har fået den til at virke som en mindre og langt mere adraet bil.

Bilen er en fornøjelse at placere på vejen og styre gennem sving

 ?? FOTOS: JENS HØY ?? Designet slører VW Touaregs faktiske størrelse, og på vejen giver firehjulss­tyringen også oplevelsen af sidde i en langt mindre bil.
FOTOS: JENS HØY Designet slører VW Touaregs faktiske størrelse, og på vejen giver firehjulss­tyringen også oplevelsen af sidde i en langt mindre bil.
 ??  ?? Bagfra er designet måske en anelse anonymt, men til gengaeld minder VW Touareg om luksus-SUV’erne Porsche Cayenne og Audi Q7, som bilen er i familie med.
Bagfra er designet måske en anelse anonymt, men til gengaeld minder VW Touareg om luksus-SUV’erne Porsche Cayenne og Audi Q7, som bilen er i familie med.
 ??  ?? Store infotainme­ntskaerme kendetegne­r moderne biler. Touareg har lige nu en af de største på markedet, hvis man vel at maerke bestiller bilen med 'Innovision Cockpit'.
Store infotainme­ntskaerme kendetegne­r moderne biler. Touareg har lige nu en af de største på markedet, hvis man vel at maerke bestiller bilen med 'Innovision Cockpit'.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark