Ekstra Bladet

BRITTAS TABTE FERIEPARAD­IS

EKSTRA BLADET HAR BESØGT STEDET: Svindelmis­taenkte Britta Nielsen holdt sammen med en 38-årig anholdt mand ferie på et eksklusivt resort på Afrikas østkyst

-

PRAIA DO BILENE (Ekstra Bladet): Den kridhvide sandstrand straekker sig, så langt øjet raekker. Parasoller bygget af tørrede palmeblade og trae står klar til strandgaes­terne, der endnu ikke er stået op.

Et stykke ude i den lavvandede lagune med det turkisblå vand ligger turbådene og vugger i de små bølger. Sikkert afskaermet fra det voldsomme Indiske Ocean.

Helt unikt sted

Det er nemt at forstå, hvorfor den svindelsig­tede Britta Nielsen og en 38-årig dansk mand, der tirsdag aften blev anholdt i lufthavnen i Johannesbu­rg og nu sidder i faengslet Modderbee uden for Johannesbu­rg, tilbage i 2006 tog til ferieparad­iset Praia do Bilene på Mozambique­s østkyst, hvor de boede på det idylliske strandreso­rt Hotel Praia do Sol.

Ekstra Bladet er fulgt i Britta Nielsens fodspor for at undersøge, hvordan hun brugte nogle af de 111 millioner kroner, hun mistaenkes for at have stjålet fra de såkaldte satspuljem­idler.

– Stedet var helt unikt. Der var intet som det i Mozambique, før vi byggede det, fortaeller Leo Rodgers til Ekstra Bladet. Han opførte Praia do Sol i 1998 og ejede det frem til 2015.

Ekstravaga­nt liv i Afrika

På tidspunkte­t for Mozambique-rejsen i 2006 var der ifølge Socialmini­steriet allerede svindlet for 14,6 millioner kroner ved at aendre kontonumre og opfinde fiktive støtteproj­ekter.

64-årige Britta Nielsen levede umiddelbar­t et stille liv i Danmark, men i Sydafrika var der større armbevaege­lser i livsførels­en, som Ekstra Bladet har afsløret.

Britta Nielsen har blandt andet købt guldsmykke­r og diamanter og opført en luksusvill­a taet på en af verdens mest berømte safaripark­er – Kruger National Park.

Økologisk tilflugtss­ted

I sin storhedsti­d bestod Praia do Sol af en raekke hytter konstruere­t af trae og palmeblade.

Alt inventar var bygget af lokale i baeredygti­ge materialer.

– Det var et økologisk tilflugtss­ted. Folk, der kom hos os, skulle have en helt unik oplevelse, fortaeller sydafrikan­ske Leo Rodgers.

Råvarerne i resortets restaurant kom fra lokale marker.

Fisk og skaldyr var hevet direkte op fra lagunen, og mangoerne plukket i baghaven.

I højsaesone­n kostede den dyreste type hytte på resortet omkring 950 kroner i døgnet. Men så var der også plads til fem overnatten­de.

– Lagunen gjorde det til et sandt paradis. Vi var afskaermet fra Det Indiske Ocean, der kan vaere hårdt nogle gange. Der var ingen krokodille­r og hajer, og vi behøvede ikke dybvandsbå­de til at sejle ud.

Airconditi­on og fjernsyn var bandlyst i ferieparad­iset.

– Vi ville tilbyde vores gaester en unik oplevelse af at bo i den vilde afrikanske natur.

Da naboresort­et Humula købte Praia do Sol i 2015, lukkede man stedet ned. I dag er hytterne i miserabel stand, og Mozambique­s frodige planteliv har overtaget Britta Nielsens tabte ferieparad­is.

Det var et økologisk tilflugtss­ted. Folk, der kom hos os, skulle have en helt unik oplevelse

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Her ses den 38-årige mand, som er sigtet i svindelsag­en. Han var med på samme bådtur som Britta Nielsen i 2006.
PRIVATFOTO Her ses den 38-årige mand, som er sigtet i svindelsag­en. Han var med på samme bådtur som Britta Nielsen i 2006.
 ?? PRIVATFOTO ?? Leo Rodgers opførte Praia do Sol i 1998 og ejede det frem til 2015.
PRIVATFOTO Leo Rodgers opførte Praia do Sol i 1998 og ejede det frem til 2015.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark