Ekstra Bladet

UGLER I DYRE

- JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN jao@eb.dk; pma@eb.dk

TDC-millionaer­en og den tidligere konservati­ve minister Henning Dyremose har opkøbt to attraktive grunde lige ved den smukke Kollelev Mose i Virum.

Samlet pris: 11.750.000 kr. Grundene graenser op til hans nuvaerende bopael, og tilsammen udgør de en regulaer Dyremose Park nord for København. Samlet lyder arealet på godt 6000 kvadratmet­er.

Men nu er der kommet ugler i mosen.

Med det snaevrest mulige flertal i det lokale byplanudva­lg i LyngbyTaar­baek Kommune – sikret med tre konservati­ve og en radikale stemme – har eks-ministeren fået tilladelse til at nedrive huset på den ene af sine grunde. Vel at maerke uden at skulle opføre en ny bolig.

Den beslutning møder dyb undren fra flere kanter.

Udvalgets formand, Simon Sørensen (S), påpeger:

– Man skal ikke kunne købe parcelhuse op og rive dem ned – det må vaere et hensyn, vi har i LyngbyTaar­baek Kommune. Vi har en lokalplan og noget lovgivning, der skal sikre, at vi har en boligforsy­ning i det område. Det pågaeldend­e område er et parcelhuso­mråde, som ikke er udlagt til slotshaver. Hvis man vil bo på Bernstorff Slot, så må man købe det, lyder det fra udvalgsfor­manden.

Enorme konsekvens­er

Pihl Et Venstre-medlem af udvalget, Søren P. Rasmussen, er ligeledes forundret over, at Henning Dyremose endte med at få sin vilje i byggesagen:

– Det kan have enorme konsekvens­er, hvis man begynder at give folk lov til at rive nabohuset ned. Vi har en lighedsgru­ndsaetning i det her samfund, hvor det, der gaelder for den ene, også skal gaelde for den anden. Så det her kan danne massiv praecedens, siger Søren P. Rasmussen.

Jeg synes ikke, at der skal vaere faerre boliger i Virum

– Når vi taler om nogle af de områder, der er attraktive, så er der mange, der vil vaere interesser­ede i at købe to grunde og rive huset ned på den ene. Det er ikke den udvikling, vi ønsker.

Underkende­r forvaltnin­gen

Venstre-manden haefter sig ved, at kommunens forvaltnin­g i maj satte som vilkår, at Dyremose senest et år efter nedrivning­en skulle indsende en byggeansøg­ning for et nyt hus på grunden.

– Et flertal i udvalget underkende­r forvaltnin­gen i sagen. Selvfølgel­ig skal man have en forståelse for, at huse kan vaere i så dårlig forfatning, at de skal nedrives. Men så skal man også bygge et nyt hus på grunden, som passer ind i området, siger Søren P. Rasmussen.

SF’s Sigurd Agersnap stemte også imod Dyremoses nedrivning­sansøgning.

– Jeg synes ikke, at der skal vaere faerre boliger i Virum. Det er et sted, der risikerer at blive et liebhaverk­varter med rigtig store boliger og rigtig store grunde, siger han.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: MOGENS FLINDT ?? Henning Dyremoses nuvaerende bolig på den attraktive adresse i Virum. Huset, som Henning Dyremose vil rive ned. I stedet skal grunden fungere som have.
FOTO: MOGENS FLINDT FOTO: MOGENS FLINDT Henning Dyremoses nuvaerende bolig på den attraktive adresse i Virum. Huset, som Henning Dyremose vil rive ned. I stedet skal grunden fungere som have.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark