Ekstra Bladet

Venskab slået itu på vej op

-

Vejen til succes har haft sin pris.

Jussi Adler-Olsen og Peter Aalbaek, manden bag filmselska­bet Zentropa, der har produceret de fire første film om Afdeling Q, var venner, og de kendte hinanden gennem årtier, inden de i sin tid begyndte at lave film sammen.

I dag er de ikke på talefod, efter de ragede uklar ved tilblivels­en af ’Kvinden i buret’, og ifølge ’Ålen’ er der ikke umiddelbar­t noget, der tyder på, at de kommer det foreløbig

– Det er op til Jussi. Det er svigerfar og svigersøn. Det er følelser. Der er en datter (filmene om Afdeling Q, red.) imellem os. Det kan man sgu aldrig gøre sig klog på, siger Peter Aalbaek.

Meget dårlige film

Jussi Adler-Olsen vil ikke kommentere bruddet, men ifølge Peter Aalbaek skyldtes det, at Jussi Adler-Olsen var meget utilfreds med Nikolaj Arcels fortolknin­g af bøgerne i sine manuskript­er.

Ligeledes har Jussi AdlerOlsen også ytret sin utilfredsh­ed over, at Nikolaj Lie Kaas’ skildring af hovedkarak­teren Carl Mørck skulle vaere for enstrenget.

– Jussi synes, at filmene er meget dårlige, og det er jo hans ret. Det er hans bøger. Det tror jeg, vi vidste, allerede inden vi lavede den første, for han var meget utilfreds med processen.

– Han brød sig ikke om det manuskript, vi havde lavet, forklarer Peter Aalbaek.

Kysser Jussi godnat

Skønt de to herrer ikke laengere ses, har ’Ålen’ kun gode ting at sige om forfattere­n.

Den udskaeldte filmproduc­er fortaeller, at han sågar har et lille portraet af Jussi Adler-Olsen stående på sit natbord i disse dage.

Hver aften giver han så Jussi Adler-Olsen et kys, inden han laegger sig til køjs.

– Det skal man da gøre, når pengene triller ind i kassen, så det har jeg stillet frem, hver gang vi har haft en premiere, og så får han et godnatkys, siger Peter Aalbaek.

 ?? FOTO: TV2/DANMARK ?? Det var filmatiser­ingen af ’Kvinden i buret’, der kostede venskabet mellem Jussi Adler-Olsen og Peter Aalbaek. Forfattere­n var utilfreds med manuskript­et og ikke mindst med Nikolaj Lie Kaas’ fremstilli­ng af karakteren Carl Mørck.
FOTO: TV2/DANMARK Det var filmatiser­ingen af ’Kvinden i buret’, der kostede venskabet mellem Jussi Adler-Olsen og Peter Aalbaek. Forfattere­n var utilfreds med manuskript­et og ikke mindst med Nikolaj Lie Kaas’ fremstilli­ng af karakteren Carl Mørck.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Peter Aalbaek fortaeller, at Jussi-filmene har vaeret forskellen på ’overlevels­e eller tilintetgø­relse’ for filmselska­bet Zentropa.
FOTO: LINDA JOHANSEN Peter Aalbaek fortaeller, at Jussi-filmene har vaeret forskellen på ’overlevels­e eller tilintetgø­relse’ for filmselska­bet Zentropa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark