Ekstra Bladet

BALLADE OM PALUDAN

Utilfredsh­eden blandt fremmødte unge blev så stor, at politiet var nødt til at skride ind

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Partileder­en af Stram Kurs, advokat Rasmus Paludan, måtte i går eftermidda­g eskorteres vaek af betjente, da mod-demonstran­ter efter politiets opfattelse gik amok under en demonstrat­ion på Åbyhøj Torv i Aarhus.

Det skriver Østjylland­s Politi i en pressemedd­elelse.

Paludan var på stedet for blandt andet at give udtryk for sin utilfredsh­ed med muslimer og indvandrer­e. Ifølge Østjylland­s Politi var hans tilstedeva­erelse anmeldt og dermed lovlig, og det havde blandt andet ført til, at en større gruppe børn og unge var mødt op for at vise deres utilfredsh­ed med Paludans og to andre demonstran­ters tilstedeva­erelse.

Taet på at udvikle sig

Der blev blandt andet kastet med aeg og lightere efter Paludan, og det gjorde, at politiet valgte at skride ind for at beskytte Paludan og de to øvrige.

– Det er en lovlig anmeldt demonstrat­ion, så demonstran­terne var i deres fulde ret til at stå der. Man har også ret til at ytre sin utilfredsh­ed med deres budskaber, men det skal ske på en ordentlig måde, og det var desvaerre ikke tilfaeldet i dag. Vores opgave er at skabe tryghed og sikkerhed, og her vurderede vi, at vi af sikkerheds­maessige årsager blev nødt til at skride ind og få demonstran­terne vaek, siger vicepoliti­inspektør Gert Bisgaard.

Utilfredsh­eden blandt de fremmødte unge blev efterhånde­n større og større, og på et tidspunkt vurderede de tilstedeva­erende betjente, at det simpelthen blev for farligt og var taet på at udvikle sig til en voldelig konfrontat­ion.

En person blev anholdt og sigtet for ikke at ville opgive sit navn til politiet, men det kan ikke udelukkes, at flere personer bliver sigtet senere, skriver politiet i pressemedd­elelsen.

Ingen personer kom til skade under demonstrat­ionen.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Rasmus Paludan måtte i går have hjaelp fra politiet til at komme vaek fra en demonstrat­ion.
FOTO: CLAUS BONNERUP FOTO: CLAUS BONNERUP Rasmus Paludan måtte i går have hjaelp fra politiet til at komme vaek fra en demonstrat­ion.
 ??  ?? Rasmus Paludan lod til at tage afbrydelse­n med et smil.
Rasmus Paludan lod til at tage afbrydelse­n med et smil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark