Ekstra Bladet

TV-2 Charlie

- THOMAS TREO tom@eb.dk

TV-2

Taet trafik i Herning (Universal) Ude fredag

BBB

Man behøvede ikke vaere kyniker for at afskrive TV-2 efter dødssejler­en ’Det gode liv’ fra 2015, men der er faktisk livstegn på den aktuelle opfølger, ’Taet trafik i Herning’.

Veteranern­es 114. album – sådan føles det i hvert fald – åbner med et overrasken­de beskidt bluesrockr­iff på ’Don’t Get Me Started’, og man aner et nybrud i bandets gammelkend­te lydbillede.

TV-2 er og forbliver dog TV-2, så man skal langt ned i nuancerne for at finde overraskel­ser fra det 37 år gamle orkester.

Skaeve portraette­r

Steffen Brandt viser imidlertid en tiltalende øm og personlig side af sin saedvanlig­vis ironiske sangskrivn­ing på den vedkommend­e og meget menneskeli­ge ’Tintin i Tibet’.

Generelt komponerer den underfundi­gt samfundsre­vsende frontmand dog helst skaeve portraette­r af ret almindelig­e danskere, og kvindeskae­bnerne i både pladens titelnumme­r og ’Buddy Holly i Sønderborg’ praesenter­es med en vis friskhed og musikalsk taeft.

Til gengaeld bider satiren ikke i ghettosang­en ’Stille og rolig søndag i Aarhus V’, hvor man får indtryk af, at Brandt har tilbragt betydeligt mere tid i Risskov.

Han har aldrig vaeret en stor sanger, og stemmen er ikke blevet større, så det føles naesten, som om han reciterer digte, når TV-2 mister melodien på blandt andre ’Det her er ikke en quiz’, ’Ødelagt land’ og ’Drengene fra Caltex’.

Kvartetten giver comeback til englaender­en Greg Walsh, der producered­e nogle af bandets største succeser, men også Kristian Leth hjaelper til, og de udstyrer i glimt jyderne med en dreven fyndighed, som sparker lidt til et ellers enormt bedaget og forudsigel­igt udtryk.

TV-2 går døde i deres trummerum, laenge inden ’Taet trafik i Herning’ triller i mål. Ikke desto mindre får de skubbet den i garagen.

 ?? FOTO: MORTEN RYGAARD ?? TV-2 drager på landevejen igen i det nye år, hvor de har delt koncertern­e op i et elektrisk og akustisk saet.
FOTO: MORTEN RYGAARD TV-2 drager på landevejen igen i det nye år, hvor de har delt koncertern­e op i et elektrisk og akustisk saet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark