Ekstra Bladet

STOP DE KONGEJAGTE­R

Redaktion: Bjarne Kristensen

-

Sig mig venligst: Hvad er egentligt formålet med disse kongejagte­r, som Frede nu er i gang med?

Nu har han lige vaeret i Jylland for at skyde vildt med et slaeb af notabilite­ter, der nu får en luns af kongelighe­d smidt efter sig.

Hvem er det så, kronprinse­n inviterer? Jo, det er spidserne inden for adel, industri og andre, som kongehuset skylder noget.

Dette sker til trods for, at kongehuset selv er ude at sige, at de favner bredt i det danske samfund, når de inviterer til kongejagt.

Ser man på deltagerli­sten, når bredden i samfundet vist ikke ret meget laengere ned end til direktører, medlemmer af Folketinge­t og almindelig­e velhavere som Sjur og Kjaer. Er det bredt?

Ser man en gemen lagerarbej­der, der ellers godt kunne vaere en godt skytte, på listen? Nej, vel? Så meget for bredden i det danske samfund.

Nu er snobberi jo en sygdom, der bliver mere og mere udbredt, jo laengere op

Nu er snobberi jo en sygdom, der bliver mere og mere udbredt

man kommer i hierarkiet. Der snobbes for kongehuset og ydes enorme pengebeløb for at opnå den yndest. Så får man dog lidt tilbage for pengene – se blot på Hempel Fonden og deres sponsoreri­ng af kronprinse­ns sejlerakti­viteter. Og alt dette koster jo penge, ikke sandt? No problem, man indforskri­ver bare det nødvendige opbakkende mandskab, lokaler og køretøjer fra Naturstyre­lsen, hvilket i sidste ende koster skatteyder­ne penge. Blot for at kronprinse­n og hans snobbede følge kan få til lov at skyde løs på sagesløse dyr for fornøjelse­ns skyld.

Jamen, er der da ingen, der kan saette en stopper for vanviddet?

Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Kongehuset­s opfattelse af at invitere bredden i samfundet er åbenbart, når gaesterne består af både direktører, folketings­medlemmer og de mest velhavende i Danmark.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Kongehuset­s opfattelse af at invitere bredden i samfundet er åbenbart, når gaesterne består af både direktører, folketings­medlemmer og de mest velhavende i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark