Ekstra Bladet

RAEVEN VOGTER GAES

-

FOLKETINGE­T valgte at saette raeven til at vogte gaes, da man hyrede et af landets største advokatfir­maer, Bech-Bruun, til at granske, hvordan 12,7 milliarder kr. kunne svindles op af den danske statskasse i fiktiv udbytteska­t.

Advokatfir­maet har nemlig samtidig vaeret rådgiver for en af svindlens største aktører, viser det sig.

ellers uafhaengig­e fagfolk til POLITIKERN­E ønskede granskning­en i 2017, da den astronomis­ke svindel kom frem. Bech-Bruun vandt opgaven, som de tog 3,5 mio. kr. for at løse.

Ja tak! Bech-Bruun havde i den grad erfaring, viste det sig i sidste uge. Skattestyr­elsen opdagede som sagt, at Bech-Bruuns navn optrådte i sagen.

af Bech-Bruuns advokater har rådgivet En den tyske bank North Channel om amerikansk­e pensionsfo­nde og dansk udbytteska­t.

Findes der simpelthen ikke kompetente advokater på det plan med helt rene haender

KARSTEN LAURITZEN, skattemini­ster, meddelte i weekenden, at Bech-Bruun ikke havde fået opgaven med at granske svindlen, hvis han havde vidst, hvad der er fremme nu. ’Vi skal ikke acceptere nogen former for skatteundd­ragelse – heller ikke

han i sin pressemedd­elelse. på rådgivning­ssiden’, skriver Så kan det vist ikke skaeres mere ud i pap? Skattemini­steriet har mistet enhver tillid til Bech-Bruuns uafhaengig­hed og trovaerdig­hed som Skattemini­steriets undersøger.

Tilmed har Bech-Bruun ikke bare mens svindelen kørte, men også efter den blev afsløret, rådgivet to canadiske pensionska­sser indtil for ganske

igen ifølge Politiken – er under nylig. Kasser der – mistanke fra Skattestyr­elsen for svindel med udbytteska­t.

BECH-BRUUNS ledelse påstår, at de ikke anede, at firmaet havde ydet den betaendte rådgivning. Hvordan skal vi tro på dem? Følger de ikke med i, hvad firmaet har gang i? Eller taenkte man ’går den, så går den – det finder de sgu aldrig ud af ’? Eller hvad der kan gøre almindelig­e borgere endnu mere deprimered­e: Findes der simpelthen ikke kompetente advokater på det plan med helt rene haender?

LAURITZEN påtog sig at blive skattemini­ster i en svaer tid, og man sagde, at kun en idiot ville tage tjansen. Skattemini­steriet var og er spaekket med dybt indviklede tabersager. Ikke bare historiens største offentlige svindel med udbytteska­tten, men også ejendomsvu­rderingen og hele skatteindd­rivelsen, der stadig sejler.

Han har og overrasket positivt indtil videre. Nu mangler vi så at se, hvordan han drager konsekvens­en af, at Skattemini­steriet hyrer ’uafhaengig­e’ advokater, der står bag rådgivning af skurkene?

TILLIDEN til ’uafhaengig­e’ store advokatfir­maer er i hvert fald piftet. Også efter at undersøger­ne af Danske Banks hvidvaskni­ngs-skandale, Bruun og Hjejle, ikke lige havde modtaget mails fra de fratrådte nøgleperso­ner ... Det afslørede Berlingske i sidste uge.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Skattemini­ster Karsten Lauritzen ville ikke have hyret Bech-Bruuns advokater i dag.
FOTO: JENS DRESLING Skattemini­ster Karsten Lauritzen ville ikke have hyret Bech-Bruuns advokater i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark