Ekstra Bladet

RANDERS KAN IKKE TABE TIL AGF

HEMMELIG OPSKRIFT: For ottende gang i traek tabte Randers ikke til ’De Hvii’e’ i det traditions­rige østjyske lokal-opgør

- PETER BAGGE pba@eb.dk

– Det er en del af opdragelse­n. Man kan ikke komme hjem og fortaelle mor og far, at man har tabt til AGF, konstatere­de Randers-anfører Nicolai Poulsen efter kampen.

I går blev det da også til en 2-0-sejr i det østjyske lokalderby, og det var ottende gang i traek, at kronjydern­e ikke tabte til aerkerival­erne.

– Når vi løber ind på Aarhus Stadion, mangler der ikke motivation, afslører Nicolai Poulsen, som før kampstart var rundt og fortaelle de sidst ankomne, at kampen mod AGF for alt i verden ikke måtte tabes.

Mens Randers med solid og koncentrer­et arbejdsind­sats fik brudt en ond cirkel med seks uger uden en sejr, blev AGF’s krise til gengaeld forstaerke­t.

Taet på større sejr

Det er over seks uger siden, at AGF sidst har vundet, og nederlaget til Randers blev afslutning­en på en forfaerdel­ig uge. Selv om nederlaget til FCK var forventet, havde AGF efter eget udsagn bedre.

Derefter røg aarhusiane­rne midt på ugen sensatione­lt ud af pokalen til Naestved, og den blamage blev altså ikke vasket vaek i lokalopgør­et mod Randers.

Fem minutter behøvede gaesterne for at vaelte hjemmehold­et omkuld.

Nordmanden Benjamin Stokke var hurtig på aftraekker­en, fortjent da han fik bolden foraerende i feltet, og så stod der 1-0 efter godt en halv time.

Kort efter var Jonas Bager heller ikke i tvivl, da midterfors­vareren fik lov at stå udaekket ved bageste stolpe, hvor han kunne heade gaesterne foran 2-0.

Utilfredse tilskuere

Derefter kunne Randers forblive langt tilbage og håbe på en omstilling eller to.

Saba Lobjanidze fik i slutminutt­erne muligheden for at gøre det til 3-0, men braendte ved at skyde lige på Oscar Whalley.

Forinden havde AGF haft to naergående frispark. Mens Randers-målmand Patrik Carlgren snuppede Casper Højer Nielsens fine forsøg med en meget fornem TV-redning, var målmanden kun tilskuer, da Tobias Sanas forsøg blev rettet af og ramte overkanten af overligger­en.

Det var, hvad AGF kom til af chancer, og det var forståelig­t, at tilskuerne til sidst peb af hjemmehold­et.

Hjemmehold­ets fans havde tidligere sunget om, at de hadede Randers – som til gengaeld elsker AGF meget højt.

– Kunne vi bare gøre det her hver anden uge. Så ville det se meget anderledes ud for os, lød det fra Randerslej­ren.

Man kan ikke komme hjem og fortaelle mor og far, at man har tabt til AGF

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Ingen slinger i valsen AGF’s Mustafa Amini i naerkamp med Randers FC’s Tobias Damsgaard. Kronjydern­e har ikke tabt til lokal-rivalerne fra Aarhus siden 2015.
FOTO: HENNING BAGGER Ingen slinger i valsen AGF’s Mustafa Amini i naerkamp med Randers FC’s Tobias Damsgaard. Kronjydern­e har ikke tabt til lokal-rivalerne fra Aarhus siden 2015.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark