Ekstra Bladet

WIND-WIND-SITUATION

Der var store følelser på både baenk og bane, da Jonas Wind blev matchvinde­r i Brøndby med en scoring i overtiden

- TROELS CHRISTENSE­N MADS GLENN WEHLAST NIKOLAJ HØIER Tch@eb.dk; mgw@eb.dk; nih@eb.dk

Per Wind er en mand, der rummer store følelser.

Da FCK’s tidligere målmandstr­aener siden blev ansat i et job som teammanage­r, var det ikke mindst på grund af hans evne til at saette humør og gejst såvel i den enkelte spiller som i et omklaednin­gsrum.

Men da hans yngste søn, 19-årige Jonas Wind, i overtiden blev matchvinde­r på Brøndby Stadion, var det helt andre følelser, der overmanded­e hans 44 år aeldre far ude på baenken.

– Om jeg graed? Jeg skulle virkelig laegge bånd på mig selv og var så klarsynet, at jeg taenkte, at der nok kom et kamera på. Men jeg kunne godt have tudbrølet, må jeg indrømme, sagde den tidligere målmand med hele 590 kampe for Frem og to landskampe i handskerne.

’Det er løgn’

Han nåede sågar at spille på hold med sin søn aeldste søn Morten, men da Jonas konvertere­de Robert Skovs fine oplaeg i dommerens overtid, kunne det ikke blive større.

– For otte år siden, da han spillede for Rosenhøj, sagde han: ‘Far, hvis jeg en dag kommer til FCK og er dygtig nok, kunne det fandeme vaere fedt at score sejrsmålet nede ved Sydsiden’. Nu kan I ikke fortaelle mig, at drømme ikke kan gå i opfyldelse.

– Som flødeskum på sejrens lagkage scorer knaegten i det 92. minut, og da den går ind, taenker jeg: ‘Det er løgn’. Jeg blev så megaglad indvendig.

Jonas Wind blev sendt på banen i det 67. minut som afløser for Pieros Sotiriou.

– Ståle sagde til ham, at nu skulle han bare gå ind og score et mål. Som sagt, så gjort. Knaegten har klasse, og nu skal han bare bygge på, lød det fra hans stolte ophav, som på banen efter kampen havde forsøgt at lykønske sønnen.

Det lykkedes – til dels. – Jeg fik lige hilst på ham efter kampen, og jeg kunne høre på hans stemme, hvor rørt han var, fortalte, fortalte match-Wind’eren.

– Det var rørende at se de følelser hos ham, som altid har støttet mig. Jeg kunne ikke rigtigt forstå ham, for hans stemme var lidt grødet, men det er klart, at det betyder alt, lød det med et smil.

Surrealist­isk

Også hos ’knaegten’ var der mange følelser involveret. For han har laenge døjet med fiberskade­r, og nu kom så forløsning­en på selve Brøndby Stadion. I den helt rigtige ende af banen.

– Det er svaert at saette ord på, men det var megafedt at kunne afgøre det foran Sydsiden. Så jeg kan ikke saette ord på, hvor stort det var. Det var en kaempe forløsning og helt surrealist­isk. Jeg er jo stadig en grøn knaegt på 19 år og har ikke fået så mange kampe. Alt er specielt i dag. Det er en rigtig god dag.

– Brøndby er jo vores kaempe rivaler, og det er jo en kaempe kamp, så at få lov til at afgøre den, er sgu fedt. Det havde det også vaeret i Parken, men det er kaempe herude.

– Jeg har altid vaeret fan af FCK, også på grund af min fars baggrund her i klubben. Jeg ved, hvor meget det betyder for klubbens fans, så på den måde betyder det også meget for mig.

Jeg kunne godt have tudbrølet, må jeg indrømme

Far, hvis jeg en dag kommer til FCK og er dygtig nok, kunne det fandeme vaere fedt at score sejrsmålet nede ved Sydsiden

Fiberskade­r

Gennem lang tids sur genoptraen­ing har han drømt om naeste jubelstund.

– Det er et halvt år siden, jeg sidst spillede en superligak­amp. Det var faktisk 1-1

mod Brøndby i Parken. Så fik jeg spilletid i torsdags, men at vende tilbage til ligaen på denne måde er rørende.

– Det har vaeret surt at se de andre traene og spille. Ja, den tid udenfor gør det endnu mere specielt.

Han håber, at fiberskade­rne ikke vil blande sig for maget i hans fortsatte karriere.

– Forhåbentl­ig er vi kommet det til livs. Jeg har haft en i baglåret før, men på grund af min historik har vi gjort alt og givet det tid denne gang. Jeg skylder hele den fysiske stab en stor tak.

Han overvejede spørgsmåle­t om, hvor han ser sig selv i klubbens velvoksne angriberhi­erarki et øjeblik.

– Det er svaert at sige. Det her forringer vel ikke mine chancer, og jeg synes også, at jeg gjorde en god figur i pokalkampe­n i torsdags. Resten er op til Ståle.

– Hvad får Ståle, hvis han vaelger dig?

– Han får en god arbejdsind­sats, en god opspilssta­tion, som kan holde fast i bolden, og en god målnaese. Med masser af mål i.

I 2003 blev en ung Hjalte Nørregaard matchvinde­r samme sted, og det fik FCK’s fans til at døbe stedet ’Hjalte Park’. Så langt raekker Jonas Winds drøm endnu ikke.

– Den må han godt beholde indtil videre, for det var jo mesterskab­et, han afgjorde. Men jeg kommer jo nok forbi igen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FCK’s teammanage­r Per Wind med sønnen Jonas kunne fortsaette den store dag med fejringen af Benjamin, der fyldte fire år. Benjamin er henholdsvi­s barnebarn og nevø.
FOTO: LARS POULSEN FCK’s teammanage­r Per Wind med sønnen Jonas kunne fortsaette den store dag med fejringen af Benjamin, der fyldte fire år. Benjamin er henholdsvi­s barnebarn og nevø.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Brøndby er jo vores kaempe rivaler, og det er jo en kaempe kamp, så at få lov til at afgøre den, er sgu fedt, sagde matchvinde­r Jonas Wind.
FOTO: LARS POULSEN – Brøndby er jo vores kaempe rivaler, og det er jo en kaempe kamp, så at få lov til at afgøre den, er sgu fedt, sagde matchvinde­r Jonas Wind.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark