Ekstra Bladet

Ståle i det røde felt 2: ’Det ene

- TROELS CHRISTENSE­N MADS GLENN WEHLAST NIKOLAJ HØIER tch@eb.dk

Selvfølgel­ig kom han ud fra kabinen i fint humør efter sidste-øjebliks-sejren på Brøndby Stadion, men inde i Ståle Solbakken lå der noget gemt, som skulle ud. Nu.

Og det gjorde det. I højt tempo og stemmeleje. Nordmanden havde et budskab til lederne i dansk klubfodbol­d. I hans øjne sjofler de nemlig pokalturne­ringen på det groveste.

– De devaluerer pokalturne­ringen fuldstaend­ig. Ingen aner, hvornår den foregår, hvornår der traekkes lod, eller hvornår der spilles. Det er helt godnat, smaeldede Ståle Solbakken, der forleden forlod den efter et nederlag ude mod FC Midtjyllan­d, hvor han stillede op med seks yngre navne.

– Jeg ser ikke, at vi ofrer pokalturne­ringen. Vi giver altid unge spillere chancen. Og vi havde måske også tabt i Herning i staerkeste opstilling. Det har vi gjort før.

De laegger vores pokalkamp midt i vores hårdeste, europaeisk­e program

– Men vi, der prioritere­r top seks i ligaen, prioritere­r det højere end pokalen. Der er kun en vej til Europa, og sidste år var Silkeborg taet på.

Dårlig undskyldni­ng

Isaer den aktuelle programlae­gning falder ham for brystet.

– Det var åbenbart vigtigt for arrangører­ne af pokalturne­ringen, at vi ikke skulle vinde den. De laegger Vendsyssel mod FC Nordsjaell­and taet på juleaften, og så laegger de vores pokalkamp midt i vores hårdeste, europaeisk­e program.

– Det er helt godnat, hvis du spørger mig, men jeg kunne jo ikke sige det før kampen, for så ville alle sige, at det var en dårlig undskyldni­ng. Men nu, hvor vi er slået ud, kan jeg sige det. Det er heeelt godnat, gentog han med stor følelse.

’Helt forfaerdel­igt’

Han har ikke set så lemfaeldig håndtering i noget andet fodboldlan­d.

– Det er helt forfaerdel­igt. Der er to pokaler at kaempe om i dansk fodbold, men de andre hold har jo ikke det problem, for de spiller jo ikke i Europa.

– Hvis du vil, at det skal vaere en del af dansk fodbold, så må du gøre det bedre. I andre lande er der fulde runder, og så glaeder du dig til at se, hvem der kommer op af hatten.

– Her står det bare pludselig på bold.dk. ingen bryder sig om det, men det gør jeg. Ingen ved noget. Der er intet system i tingene. Der ligger en kamp her og en kamp der. Det irriterer mig voldsomt. Det skal vaere en fin tradition at vinde pokalen. Sagde Ståle Solbakken, så ingen kunne vaere i tvivl om, at han mente det. Erik Sviatchenk­o har flere gange forsøgt at saelge sig selv til FC København, påstår Ståle Solbakken

Ståle Solbakken nøjedes ikke med at glaede sig over derbysejre­n, da han stillede op til interview efter kampen mod Brøndby søndag eftermidda­g.

FCK-traeneren pustede derimod gevaldigt til en ild, man ellers troede havde lagt sig: Ordkrigen med FC Midtjyllan­ds Erik Sviatchenk­o, der blandt andet beskyldte Robert Skov for at mangle respekt efter de to klubbers møde i pokalturne­ringen.

Kort efter slutfløjte­t mod Brøndby blev Ståle Solbakken spurgt til Robert Skovs udvikling på banen af TV3 Sports studievaer­t Camilla Martin, og pludselig bragte FCK-manageren Erik Sviatchenk­o ind i snakken.

Og da studievaer­ten spurgte naermere ind til Sviatchenk­o-tvisten, tøvede Ståle Solbakken ikke med at banke rigtigt til den. Blandt andet med en påstand om, at FCM-spilleren hellere vil spille i København.

– Det er jo spejlblank­t. Alle ved jo, at det eneste, Erik Sviatchenk­o ønsker, er at spille i FCK. Han har ringet så mange gange, fordi han vil spille i FCK. Agenten har ringet så mange gange, fordi han vil spille i FCK, lød den noget kontrovers­ielle melding fra Ståle Solbakken til 3+.

Sviatchenk­o svarer Ståle

Erik Sviatchenk­o har flere gange vaeret rygtet til FC København. Senest da han søgte vaek fra skotske Celtic i januar. I stedet endte han i FC Midtjyllan­d på en lejeaftale, der blev vekslet til en permanent kontrakt med mestrene i sommer. Det lader dog til, at

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Løftet pegefinger – Det var åbenbart vigtigt for arrangører­ne af pokalturne­ringen, at vi ikke skulle vinde den, fortaeller Ståle Solbakken.
FOTO: LARS POULSEN Løftet pegefinger – Det var åbenbart vigtigt for arrangører­ne af pokalturne­ringen, at vi ikke skulle vinde den, fortaeller Ståle Solbakken.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Jeg snakkede med ham for mig, fortaeller Erik Sviatchen
FOTO: LARS POULSEN – Jeg snakkede med ham for mig, fortaeller Erik Sviatchen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark