Ekstra Bladet

Endnu en naesestyve­r

- MADS GLENN WEHLAST TROELS CHRISTENSE­N NIKOLAJ HØIER mgw@eb.dk; tch@eb.dk; nih@eb.dk

3-1-sejren over AaB for én måned siden gav for en stund ro i Brøndby-lejren, men krisesnakk­en er igen i spil på Vestegnen, hvor Alexander Zorniger kun står med én sejr de seneste otte kampe i Superligae­n.

Fem point er det beskedne udbytte i de otte opgør, som lige nu bringer Brøndby langt fra klubbens målsaetnin­g om top tre. Brøndby sejler rundt i den tunge del af Superligae­n oven på et ustabilt efterår med staerkt svingende resultater.

Brøndby har efter nederlaget til FCK ikke vundet en hjemmekamp i tre måneder! Ikke siden FCN blev besejret i begyndelse­n af august har Zornigers tropper gået fra hjemmebane­n med tre point.

På deres praemisser

Samtidig har topscorer Kamil Wilczek ramt en uhørt form- og målkrise. Ingen afslutning­er forleden mod FC Midtjyllan­d og blot ét skud over mål mod FCK. Laeg dertil, at Brøndby bare ikke kan holde nullet. Da Jonas Wind scorede mod Marvin Schwäbe var det 15. kamp i traek, at modstander­en scorede mod Brøndby.

– Held er et spørgsmål om kvalitet på banen. Og det savner jeg lige i øjeblikket. Det er frustreren­de at gå fra banen med et nederlag, men vi må erkende, at vi ikke er gode nok, når det virkelig gaelder, lyder analysen fra Lasse Vigen.

Midtbanekr­igeren var bedste Brøndby-mand på banen. Han deltog i mange af de offensive aktioner og leverede et storslået løbearbejd­e på den centrale del af banen, hvor han også ragede mange bolde til sig. Lasse Vigen

– Lige nu må vi erkende, at det ikke er os der har momentum og scorer de sene mål i kampene. Vi må arbejde med tingene og kaempe for at få succesople­velserne på banen. Men det er ikke så let for tiden, erkender Lasse Vigen, der også aergrede sig over Brøndbys defensiv ikke evner at lukke af og holde et sjaeldent cleansheet.

– Det er ikke et saerligt godt udgangspun­kt, at der nu er scoret 15. kampe i traek mod os. Det gør naturligvi­s tingene ekstra svaere.

– Vi forsøger at skabe kampen mod FCK, men må erkende, at det bliver meget på deres praemisser efter pausen, fastslår han.

I sidste saeson scorede Simon Tibbling og Hany Mukhtar i to situatione­r i tillaegsti­den mod FCK, hvilket betød, at kampene tippede til Brøndbys fordel. Nu er billedet vendt og Brøndby kommer til at slås for at haenge på i medaljespi­llet. Altså i kampen for en bronzemeda­lje.

– Vi opsøger ikke heldet, og så fortjener man det ikke. Vi er nødt til at arbejde mere og hårdere i kampene, pointerer Johan Larsson.

Vi må erkende, at vi ikke er gode nok, når det virkelig gaelder

For mange fejl

Alexander Zorniger er irriteret over Brøndby måtte forlade banen uden point efter en kamp, der ikke blev smuk, men mere fighterbet­onet.

– Men vi laver for mange individuel­le fejl i de afgørende situatione­r. Man kan ikke lade en angriber (Jonas Wind) står helt fri efter et indkast. Det må bare ikke ske, fastslår Brøndby-traeneren.

Han tror, at ét point havde haft stor betydning for moralen og troen på Brøndbys skrantende mandskab.

– Èt point havde betydet meget, fordi mange hold ligger taet i tabellen.

– Men det havde også givet os en følelse af, at vi er i stand til at holde nullet. Og det er nu engang det vigtigste lige nu, pointerer han.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Brøndbys Paulus Arajuuri prøver at tage bolden ned med naesen.
FOTO: LARS POULSEN Brøndbys Paulus Arajuuri prøver at tage bolden ned med naesen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark