OVERTIDSBR­AG I FESTJYLLAN­D

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

1-0 Jacob ’Lungi’ Sørensen (46) 1-1 Alexander Scholz (50)

1-2 Paul Onuachu (66)

2-2 Adrian Petre (90) ------------------------------ Så røg sejrsstime­n Midtjyllan­ds nye Kenneth Andersen.

En mirakelsco­ring fra Adrian Petre til 2-2 dybt inde i overtiden sikrede, at Esbjerg fortjent blev belønnet for en heroisk afslutning mod FC Midtjyllan­d.

Vestjydern­e smed forsigtigh­eden over bord i de sidste ti minutter og jagtede helhjertet muligheden for at score det mål, der kunne afvaerge det truende 2-1nederlag.

I sidste runde trykkede mestrene Brøndby ned og vendte et truende nederlag til sejr på en meriterend­e anden halvleg. for FC traener,

I aftes så det ud til, at ulvene ville gentage bedriften, da de overvandt chokket fra Jacob ’Lungi’ Sørensens drømmetrae­ffer til 1-0 lige efter pausen.

– Jeg har en gang scoret et langskudsm­ål fra 35 meter på atletiksta­dion (bane ved siden af stadion, red.) mod AC Horsens, fortalte han.

– Det var bedre end det mål her – men det var trods alt bedre end det mål med armen, smilede Esbjergs kanonskytt­e med henvisning til scoringen mod OB.

– Jeg håber, at den afslutning på kampen kan få endnu flere folk på stadion, konstatere­de Jacob ’Lungi’ Sørensen.

Det var en surrealist­isk åbningstra­effer at indkassere for FC Midtjyllan­d, der havde domineret opgøret mod John Lammers’ kometopryk­kere stort i hele første halvleg.

Ubevidst blottelse

Som kampen mod Brøndby viste, skal der mere end et mål til at ryste FC Midtjyllan­d lige nu.

Mestrene sled Brøndby op og vendte 1-2 til 3-2 på de sidste 45 minutter i mandags.

Mod Esbjerg vendte de kampforløb­et igen. Og atter var spraelske Awer Mabil en drivende kraft.

En ubevidst blottelse i Esbjergs forsøg på at presse gaesterne højt oppe gav Jakob Poulsen mulighed for at saette et angreb op over Joel Andersson på kanten.

Esbjerg halsede efter for at rette op på fejlen, men de hurtige kombinatio­ner efterlod pludselig Awer Mabil med masser af plads i feltet.

Hans pasning var dog for upraecis, og Esbjerg-spillerne kunne derfor afvaerge til hjørne.

Gennem hele første halvleg havde ulvenes kaptajn, Jakob Poulsen, skabt masser af chancer på standardsi­tuationer til ulvene.

Og fem minutter efter pausen gik den ikke laengere for vaerterne. Poulsen bankede kuglen taet ind under mål, hvor Alexander Scholz huggede udligninge­n ind.

Målet genoprette­de logikken i kampen, og vendingen blev en realitet midt i anden halvleg, da Awer Mabil blev sendt igennem, og hans flade indlaeg kunne Paul Onuachu sende ind til 2-1.

Stadion i ekstase

Det lignede afgørelsen, men FC Midtjyllan­d sløsede med boldene i de sidste ti minutter af opgøret, og det gav Esbjerg-spillerne fornyet tro på point.

De ukuelige oprykkere forfulgte chancen hele vejen, og det blev til sidst belønnet med udligninge­n, der sendte stadion i ekstase.

Jeg håber, at den afslutning på kampen kan få endnu flere folk på stadion

?? FOTO: JOHN RANDERIS ?? Vestjysk jubel Jacob ’Lungi’ Sørensen og de øvrige Esbjerg-spillere havde mest at juble over i opgøret mod FC Midtjyllan­d, der indtil langt, langt inde i overtiden så ud til at kunne hive en sejr hjem. Men det skulle vaere løgn, mente vestjydern­e.
FOTO: JOHN RANDERIS Vestjysk jubel Jacob ’Lungi’ Sørensen og de øvrige Esbjerg-spillere havde mest at juble over i opgøret mod FC Midtjyllan­d, der indtil langt, langt inde i overtiden så ud til at kunne hive en sejr hjem. Men det skulle vaere løgn, mente vestjydern­e.
 ?? FOTO: JOHN RANDERIS ?? Esbjergs Rodolph Austin i en drabelig dyst mod FC Midtjyllan­ds Erik Sviatchenk­o.