Ekstra Bladet

LANCE STROLL

-

har skabt sin Lawrence Stroll formue på tøjmaerker som Ralph Lauren og ikke mindst Tommy Hilfiger. Canadieren er ifølge Forbes god for 2,7 milliarder dollars.

Han har anslået brugt 80 millioner dollars på at sikre sønnen Lance Strolls vej til Formel 1.

Debuten hos Williams i 2017 blev ledsaget af et omfattende testprogra­m. Stroll investered­e mindst 20 millioner dollar i en avanceret simulator til Williams-hovedkvart­eret samt ekstra forberedel­ser til sønnen, der lejede sig ind på F1-baner verden over, hvor sønnen traenede i en Williams fra 2014; private test i aktuelle biler er ikke laengere tilladt.

Ingen kørere er ankommet så velforbere­dt til Formel 1, siden Lewis Hamilton i 2007. Og dengang måtte der testes.

Delvist. Kan Lance køre race?

Han sikrede sin F1-superlicen­s ved at vinde Formel 3 for det suveraene Prema-team, men kom kun i Formel 1 som 18-årig, fordi far betalte sig ind hos Williams. Her var han ikke i naerheden af at matche erfarne Felipe Massa. Han slår sin rookie-teamkammer­at Sergej Sirotkin (dog ikke i kvalifikat­ion), men teamet er helt rundt på gulvet, fordi ingen af kørerne har evnen til at lede teamet.

Han har dog tilstraekk­eligt talent til, at han bør udvikle sig til en solid kører. Men uden far havde ingen teams givet ham så mange års laeretid, som det kommer til at kraeve.

 ?? FOTO: AP ?? Lawrence Stroll med sønnen Lance. Han har foreløbig spenderet 80 millioner dollars på sin søns vej til Formel 1.
FOTO: AP Lawrence Stroll med sønnen Lance. Han har foreløbig spenderet 80 millioner dollars på sin søns vej til Formel 1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark