Ekstra Bladet

MORD FOR MILLIONER

- NICK STURM nick@eb.dk

Historien om Jussi Adler-Olsens forfatters­kab kan fortaelles på mange måder. At gøre det med tal virker som den rigtige, nu hvor succesen synes at have nået en naesten ubegribeli­g størrelse.

De seneste salgstal fra bøgerne om Afdeling Q viser 18 millioner solgte eksemplare­r.

Bøgerne er udgivet på over 40 sprog, og så er der blevet solgt mere end 2,2 millioner biografbil­letter til de tre første film. Og den 68-årige københavne­r med den uforståeli­ge forståelse for at faengsle laeselystn­e maend og kvinder hele vejen fra Brasilien til Bangladesh slår atter rekord.

Denne gang med den aktuelle og fjerde film i raekken, ’Journal 64’, der har haft en helt forrygende åbning herhjemme.

Kurs mod himlen

Filmen havde premiere 4. oktober og åbnede som den bedst saelgende danske film nogensinde med i alt 215.052 solgte billetter.

Det er godt 7000 flere end ’Flaskepost fra P’, og dermed har ’Journal 64’ ifølge Zentropa haft den bedste åbning for en dansk film nogensinde.

Jussi Adler-Olsen mener, at det skyldes, at manuskript­et er bedre skrevet.

– Det afspejler sig i, at skuespille­rne har et bedre udgangspun­kt. Alt er mere nuanceret i denne film, og det er meget klaedeligt, siger han over telefonen fra sin lejlighed i Barcelona.

Således burde forfattere­n også kunne se frem til en overskudsa­gtig bundlinje, når det igangvaere­nde regnskabså­r afsluttes ved indgangen til 2019.

Formuen i hans holdingsel­skab, Adlerolsen.Dep ApS, har siden stiftelsen haft kurs mod skyerne. I 2009, to år efter ’Kvinden i buret’, der er den første bog i serien, blev udgivet, talte egenkapita­len blot en million kroner.

Har kaempet hårdt

I dag, mindre end et årti senere, skal man vaere god til at taelle nuller for at fatte størrelsen.

Pengetanke­n er stoppet til med 88,8 millioner kroner.

Det fremgår af det seneste regnskab, der blev offentligg­jort i sommer.

Her kan man også kan laese, at 27 af millionern­e er bundet i vaerdipapi­rer som for eksempel aktier.

Dertil ejer Jussi Adler-Olsen privatejen­domme rundt om i Danmark for 16,5 millioner, mens det ikke vides, hvad han har stående på sine private konti.

Jussi Adler-Olsen mindede om, at pengene ikke er kommet af sig selv, da Ekstra Bladet i september spurgte til hans økonomi.

Glade miner

– Der kommer et tidspunkt, hvor det er en følge af et arbejde, du har knoklet med i årevis. Jeg har kaempet hårdt for at få 42 lande med i min udgivelses­portefølje. Så jeg ved godt, hvad det kommer af. Det er reelt arbejde, så når du ser det blive honoreret på den ene eller anden måde – og i lige så høj grad med glade miner – er det en stor lykke, lød det.

Pengetanke­n er stoppet til med 88,8 millioner kroner De seneste salgstal fra bøgerne om Afdeling Q viser 18 millioner solgte eksemplare­r Det er en følge af et arbejde, du har knoklet med i årevis

 ?? FOTO: JOACHIM LADEFOGED FOTO: ESTATE FLEM ?? Naese for succes68-årige Jussi Adler-Olsen slår fast, at hans enorme succes kan tilskrives hårdt arbejde. Jussi Adler-Olsen solgte sit skrivevaer­k for 5,3 millioner. Han ejer dog stadig eje oner rundt om i Danmark.
FOTO: JOACHIM LADEFOGED FOTO: ESTATE FLEM Naese for succes68-årige Jussi Adler-Olsen slår fast, at hans enorme succes kan tilskrives hårdt arbejde. Jussi Adler-Olsen solgte sit skrivevaer­k for 5,3 millioner. Han ejer dog stadig eje oner rundt om i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark