Ekstra Bladet

MELKER-SKAEG

MELKER HALLBERG foldede omsider potentiale­t ud og ledte Vejle til sejr

-

AC Horsens håbede på, at de kunne sende lokalrival­erne, Vejle, på kurs mod sammenbrud.

I stedet blev lokalbrage­t i Vejle en genrejsnin­g af de helt store for den rødklaedte traditions­klub, der genopstod som hold mod den klub de allerhelst vil slå.

Vejle grundlagde den overbevise­nde 3-1-sejr på en faenomenal første halvleg, hvor klubben lod de fine fornemmels­er blive i kabinen og viste både muskler og vilje fra første fløjt.

Hjemmehold­et triumfered­e på nøjagtig de dyder, som ellers plejer at vaere et saerkende for AC Horsens, og der gik ikke lang tid, før der naermest stod røg ud af ørene på Bo Henriksen, der slet ikke fik en indsats, som var kampens betydning vaerdig.

Listede i nettet

Nedturen var naermest indledt, inden det første mål overhovede­t faldt. Og da AC Horsens-defensiven faldt efter 18 minutter, så skete det på en symbolsk facon.

AC Horsens-kaptajn Mathias Nielsen er ikke bange af sig.

Men matchet over for den glidende og viljefaste Yiber Ramadani trak manden med ACH-armbindet sig, og Imed Louati kunne løbe igennem og servere bolden for Melker Hallberg, der kunne takke Matej Delac for, at han ikke havde taget sine staerke arme med til Vejle, og bolden listede i nettet ved den ene stolpe.

– For holdånden var det vigtigt med denne sejr. Det havde vi brug for, smilede Melker Hallberg, der sørgede for fortjent belønning til Vejle, der havde overmatche­t rivalerne på alle vigtige parametre i kampens indledning.

Og det gik fra ondt til vaerre for gaesterne.

Et Hallberg-hjørnespar­k lige før pausen var Sonni Nattestad alt for nonchalant på. Rasmus Lauritsen kom flyvende ind i kuglen, mens Matej Delac atter så tvivlsom ud.

2-0 lige før pausen og dermed kunne vaerterne skyde tankerne om de 1-0-føringer, de har smidt i egen hule lidt vaek.

– Vi havde brug for en sejr. For vi har ikke spillet dårligt, men vi har bare ikke gjort det faerdigt, sagde Hallberg.

Det tog bare 15 sekunder af anden halvleg, før spøgelset om de mistede føringer gik igen. Kasper Junker tacklede ihaerdigt Viljormur Davidsen og indledte et angreb, som netop indskifted­e Hallur Hansson satte trumf på ved at hugge 2-1 i nettet fra kanten af feltet.

Vejle vaklede i ti minutter efter det, men genvandt kontrollen med kampen.

Og da indskifted­e Arbnor Mucolli efter 62 minutter sendte Matej Delac på en ny skovtur med et skarpt hjørnespar­k, så kunne Adam Jakobsen genoprette de to måls forspring.

Ny skovtur

Det eliminered­e enhver tvivl om udfaldet, og i slutfasen var det mere et spørgsmål om begge hold ville slutte med 11 mand, der var i spil frem for et AC Horsenscom­eback.

– Det var det vi havde håbet på. Vi var langt bedre end Horsens, og det var bare en rigtig god aften, sagde Melker Hallberg og nedtonede den frygt for en alvorlig skade, som opstod da han blev udskiftet ti minutter efter pausen.

– Jeg kunne maerke det strammede i låret i første halvleg, og det blev bare ikke rigtig godt efter pausen, så det var mest en sikkerheds­foranstalt­ning, sagde Hallberg, der fik en skraekstar­t i Vejle, da hans knaeskal hoppede ud af position under en af de første traeninger.

– Det kunne vaere gået helt galt, men heldigvis slap jeg billigt. Det satte mig tilbage, men jeg kan maerke det begynder at ligne noget nu, sagde svenskeren.

Vi var langt bedre end Horsens, og det var bare en rigtig god aften

 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? Jättebra– For holdånden var det vigtigt med denne sejr. Det havde vi brug for, fortalte svenske Melker Hallberg (tv.).
FOTO: CLAUS FISKER Jättebra– For holdånden var det vigtigt med denne sejr. Det havde vi brug for, fortalte svenske Melker Hallberg (tv.).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark