Ekstra Bladet

Det er ikke kun godt

-

Finansieri­ngsekspert Jesper Baggesen peger på, at de fleste prioritets­lån kan fås med en kassekredi­t-lignende løsning, hvor du kan skyde penge ind og traekke penge ud til den samme rente.

– På den måde et meget fleksibelt produkt, som du ikke kan få på et almindelig­t realkredit­lån.

Men der er selvfølgel­ig også ulemper, understreg­er han.

– Ulempen er først og fremmest, at bankerne kan sige lånet op. Det kan de ikke med et realkredit­lån, hvis du bare betaler til tiden, forklarer han.

– Selv om du har betalt dine regninger til tiden, kan de stadig kraeve prioritets­lånet indfriet før tid. Det synes mange er en ret ubehagelig faktor at have liggende, konstatere­r han.

Kan justere renten

– Der er også en anden ulempe, du skal vaere opmaerksom på, og det er, at den tillaegsre­nte, du betaler, er individuel. Den kan banken justere løbende. Det er en magt, de har, forklarer eksperten.

– Sådan er det ikke med realkredit­ten. De har ganske vist bidragssat­sen, men den kan de ikke haeve over for den enkelte.

– De bliver nødt til at gøre det over for alle kunder, og derfor er man lidt bedre beskyttet.

Selv om man kun betaler renter og ikke bidragssat­s, kan prioritets­lånet altså godt blive dyrere.

– Der ligger bare noget andet, banken så kan skrue på. Så man skal passe på, hvis man kun tager lånet for at slippe for bidragssat­sen. Det er vigtigt, at du laeser tingene ordentlig igennem, understreg­er Jesper Baggesen.

Ulempen er først og fremmest, at bankerne kan sige lånet op. Det kan de ikke med et realkredit­lån

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark