Ekstra Bladet

Vil ikke snydes

-

John Schødt Pedersen har haft sit prioritets­lån i et par år nu. Og det har han ikke fortrudt. Han var en af de mange boligejere, der fik nok af Totalkredi­t, da realkredit­institutte­t haevede bidragssat­serne i 2016.

– Det var jo gebyr-skruen uden ende, konstatere­r han.

John Schødt Pedersen endte med at vaelge et lån i Jyske Bank. Han husker, at han på det tidspunkt sparede et par tusind kroner om måneden på sit lån på 1,4 millioner kroner ved at skifte.

– Det er noget, man godt kan maerke i sin økonomi, fastslår han.

Frygter ikke opsigelse

John Schødt Pedersen endte med at få tilbud fra tre forskellig­e banker, hvor renten med tillaeg og det hele på det tidspunkt svingede fra 2,3 procent i Sparekasse­n Kronjyllan­d til 0,48 procent i Jyske Bank.

Det ene af tilbuddene havde den fordel, at banken ikke kunne sige lånet op undervejs, som det ellers er normalt med prioritets­lån. Alligevel endte han med at vaelge Jyske Bank.

– Det var bare et bedre tilbud. Renten var den laveste, og Jyske Bank lokkede også på grund af den store flugt med meget lave omkostning­er.

Risikoen for, at banken pludselig skal finde på at opsige hans lån, tager han helt roligt.

– Da det kun er en 60 procent-belåning, ved jeg, at jeg bare kan gå hen og sige paent goddag til en anden bank.

Jeg kan godt finde ud af at regne, og jeg gider ikke blive taget ved naesen

Graenseløs­t irriterend­e

Han peger også på en anden fordel ved hans nuvaerende lån, nemlig prisen for at slippe ud af det igen.

– Hvis du for eksempel tager et F5-lån, risikerer du et stort kurstab, hvis du indfrier lånet før tid. Med mit lån i Jyske Bank koster det mig nul kroner.

– Man slipper også for den såkaldte kursskaeri­ng, som irriterer mig graenseløs­t. Det er en skjult omkostning, som ikke engang er fradragsbe­rettiget. Her er der ingen dikkedarer.

– Jeg kan godt finde ud af at regne, og jeg gider ikke blive taget ved naesen, fastslår John Schødt Pedersen, som er gymnasiela­erer og underviser i matematik.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Lån med omtankeDan­skerne optager realkredit­lån for milliarder af kroner hvert år, og det kan godt betale sig at kigge naermere på sine lån. Du betaler for eksempel typisk mindre i månedlig ydelse på bankens prioritets­lån end på de billigste realkredit­lån. Selskabern­e taenker kun på at skabe store overskud, mener John Schødt Pedersen.
FOTO: JENS DRESLING Lån med omtankeDan­skerne optager realkredit­lån for milliarder af kroner hvert år, og det kan godt betale sig at kigge naermere på sine lån. Du betaler for eksempel typisk mindre i månedlig ydelse på bankens prioritets­lån end på de billigste realkredit­lån. Selskabern­e taenker kun på at skabe store overskud, mener John Schødt Pedersen.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark