Ekstra Bladet

BRITTA-SAGEN GÅR VERDEN RUNDT

Mange udenlandsk­e medier følger med i efterforsk­ningen af svindelsag­en

-

JOHANNESBU­RG (Ekstra Bladet): Det er langtfra kun i Danmark, at medierne følger efterforsk­ningen med Britta Nielsen taet.

Også uden for landets graenser interesser­er man sig for sagen, der har nået internatio­nale giganters spalter som Washington Post, New York Times og britiske Daily Mail.

Hos Ekstra Bladets tabloide kollegaer på Daily Mail haefter man sig ved, at Britta Nielsen ser ud til at have stjålet fra samfundets allersvage­ste.

New York Times naevner anholdelse­n af danskeren, der ifølge anklager Thomas Anderskov Riis skete som følge af taet samarbejde med flere ‘unavngivne udenlandsk­e kollegaer’.

Vil gerne hjem

Nyheden om Britta Nielsen og en 38-årig dansk mands anholdelse­r i Johannesbu­rg er heller ikke gået de sydafrikan­ske mediers naese forbi. I Sunday Times overlader man ordet til politimini­ster Bheki Cele:

– Denne type anholdelse­r tjener også som en advarsel til alle andre, der begår kriminalit­et og efterfølge­nde søger tilflugt i vores land: Sydafrika er ikke et sikkert tilflugtss­ted for kriminelle, siger han til avisen.

Dagen i dag bliver en skaebnesva­nger en af slagsen for den svindelmis­taenkte Britta Nielsen, der mandag blev anholdt efter adskillige ugers flugt fra de danske myndighede­r.

Fra morgenstun­den bliver den danske kvinde fragtet de mere end 50 kilometer fra politistat­ionen i Brooklyn i Pretoria, hvor hun siden sin anholdelse har siddet faengslet, til retten i Randburg i Johannesbu­rg.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r bliver hun først rutinemaes­sigt stillet for en dommer i retssal 3. Det sker omkring klokken 8 dansk tid.

Herefter vil hun blive sendt ind i en tilstødend­e sal, hvor en anden dommer skal tage stilling til et spørgsmål, som både Britta Nielsens sydafrikan­ske og danske advokater siden hendes anholdelse har talt indgående om i pressen: Udlevering­en til Danmark.

Sagen kan traekke ud

Britta Nielsens advokater har flere gange oplyst, at den 64-årige kvinde har et indgående ønske om at vende hjem til det land, hvor hun mistaenkes at have svindlet skatteborg­erne for mere end 111 millioner kroner.

Får hun sit ønske om udlevering opfyldt, kan hun vaere på vej hjem mod Danmark allerede senere i aften.

Hjemme i Danmark vil bagmandspo­litiet stå klar. Det samme vil en dommer i Københavns Byret, der efter et grundlovsf­orhør formentlig vil faengsle Britta Nielsen.

Lykkedes det ikke Britta Nielsen at få sagen om sin udlevering på plads i dag, kan sagen traekke ud, og der kan gå uger eller måneder, før hun kommer hjem.

Får hun sit ønske om udlevering opfyldt, kan hun vaere på vej hjem mod Danmark allerede senere i aften

 ?? FOTO: TORBJÖRN SELANDER ?? I dag bliver skaebnesva­nger for 64-årige Britta Nielsen, der i mandags blev anholdt i Sydafrika.
FOTO: TORBJÖRN SELANDER I dag bliver skaebnesva­nger for 64-årige Britta Nielsen, der i mandags blev anholdt i Sydafrika.
 ??  ?? Screendump fra New York Times.
Screendump fra New York Times.
 ??  ?? Screendump fra Washington Post.
Screendump fra Washington Post.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark