Ekstra Bladet

Vi er som en herreklub

Duoen Sko/Torp er klar med helt ny musik

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

De var et af start-90’ernes helt store navne på den danske musikscene takket vaere debut-albummet ’On a Long Lonely Night’.

Så var der et gab fra 1996 til 2004, hvor de holdt pause fra hinanden.

Men siden har der igen vaeret gang i Aarhus-duoen Sko/Torp med sangeren Søren Sko og guitariste­n Palle Torp – og i morgen udsendes et nyt album, ’Heaven Is On Our Side’ med sange i den kendte, melodiøse og tilbagelae­nede westcoast-stil.

Og med et cover, der ned til mindste detalje er skåret over forsiden på Simon & Garfunkels berømte ’Bridge over Troubled Water’plade.

– Det er i virkelighe­den den evige sult efter at lave noget nyt, så vi ikke ender som et rent Greatest Hitsorkest­er, fortaeller Søren Sko.

– Vi spiller rigtig mange koncerter. Jeg vil naesten vove at påstå, at vi er det mest turnerende orkester i landet og har vaeret det i et stykke tid, og for at publikum ikke bare skal høre ’On a Long Lonely Night’ til bevidstløs­hed aften efter aften, så skal der ny ’kunst på billederne’ med mellemrum, forklarer han.

– Så må I jo tjene en god skilling?

– Vi lever og har det godt. Lad os sige det sådan. Nog- le bands, hvis de er store nok, kan klare sig med at spille 20 job hvert halve år. Vi er nødt til at vaere afsted hele tiden, men fordi vi er det, tjener vi også fint.

– Bliver dig og Torp så aldrig traette af hinanden?

– Det har vi vaeret, men nu føles det lidt som at vaere med i en herreklub. Jeg har aldrig nydt det så meget som nu, og jeg kan ikke forestille mig, hvad der skal komme i vejen for det.

– Du har da også lavet nogle solo-plader?

Vi lever og har det godt. Lad os sige det sådan

– Jeg får styret min lyst med hensyn til at spille med andre. F.eks. skal jeg spille med et stort symfoniork­ester hele januar, og jeg laver nogle forskellig­e ting for mig selv, men basen – hvor jeg hører hjemme – er i Sko og Torp. Ingen tvivl om det.

 ?? FOTO: ESBEN NIELSEN/RITZAU SCANPIX ?? Palle Torp og Søren Sko har med pauser vaeret sammen i mere end 20 år.
FOTO: ESBEN NIELSEN/RITZAU SCANPIX Palle Torp og Søren Sko har med pauser vaeret sammen i mere end 20 år.
 ??  ?? Coveret til Sko/Torps nye album, ’Heaven I s On Our Side’ ...
Coveret til Sko/Torps nye album, ’Heaven I s On Our Side’ ...
 ?? PR-FOTOS ?? ... minder til mindste detalje om et Simon & Garfunkel-omslag.
PR-FOTOS ... minder til mindste detalje om et Simon & Garfunkel-omslag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark