Ekstra Bladet

GJORDE RENT BORD FOR GRØNLAND

I EN GOD SAGS TJENESTE: I år kunne gymnasieel­ever samle ind til unge i Grønland gennem Operation Dagsvaerk

- EMMA B. VINKEL FOTO: MOGENS FLINDT

Tusindvis af unge fra landets ungdomsudd­annelser tog i går en dag ud af skoleskema­et for at tjene penge til unge i Grønland.

Det var Operation Dagsvaerk i samarbejde med Ungdommens Røde Kors og grønlandsk­e Kalaallit Røde Korsiat, der stod bag projektet, hvor unge selv skulle finde et job og i løbet af fem timer hver tjene 350 kroner til sagen. I Langelinie­pavillonen­s selskabslo­kale i København, hvor der normalt bliver afholdt blandt andet bryllupsre­ceptioner og konference­r, myldrede 22 flittige elever rundt i den gode sags tjeneste med rengørings­handsker og klude, mens de rensede rødvinsple­tter af vaeggene.

– Sagens formål er virkelig fedt. Og vi er et lille kontor og en lille virksomhed, så der er mange ting, der

skal gøres ved det her hus, fortalte pavillonen­s projektkoo­rdinator, Mathias Nissen Ruus, der for første gang havde taget ’dagsvaerke­re’ ind.

– Hvad har betydet mest: At I kunne få 22 gymnasieel­ever ind til 350 kroner for fem timers arbejde, eller at det er en god sag?

– 100 procent den gode sag. Ellers havde vi ikke gjort det. Vi kunne jo godt få nogle ekstra haender ind, for det tillader økonomien. Men det er sjovt for os at noget liv.

Hos 92 Gruppen, som e en paraplyorg­anisation fo danske bistands- og milj organisati­oner, havde d taget en enkelt elev ind..

En god mulighed

17-årige Asta Selchau sku le interviewe to unge kvi der fra Grønland over Sk pe og bagefter skrive en a tikel om dem.

For Helene Gjerding, de arbejder med policy-anal

i organisati­onen, handlede det heller ikke om billig arbejdskra­ft.

– Det er et kunstigt job, jeg har skabt, fordi jeg taenkte, at det var en mulighed for at skabe noget.

– Og jeg har fået adgang til både nogle danske og grønlandsk­e unge, som jeg måske ikke ellers ville have hørt, fortalte Helene Gjerding.

Tidligere er pengene fra indsamling­sdagen blandt andet gået til projekter for unge i lande som Kenya, Guatemala og Myanmar.

Vi kunne jo godt få nogle ekstra haender ind, for det tillader økonomien. Men det er sjovt for os at få noget liv

 ??  ??
 ??  ?? – Sagens formål er virkelig fedt, fastslår Mathias Nissen Ruus, projektkoo­rdinator i Langelinie­pavillonen.
– Sagens formål er virkelig fedt, fastslår Mathias Nissen Ruus, projektkoo­rdinator i Langelinie­pavillonen.
 ??  ?? Faerdigt arbejdeHou­dina Grube, Claudia Civettia, Lise Nielsen og 19 andre gymnasieel­ever trak i går i gummihands­kerne og gjorde rent fra gulv til loft i Langelinie­pavillonen i København for at indsamle penge til Operation Dagsvaerk.
Faerdigt arbejdeHou­dina Grube, Claudia Civettia, Lise Nielsen og 19 andre gymnasieel­ever trak i går i gummihands­kerne og gjorde rent fra gulv til loft i Langelinie­pavillonen i København for at indsamle penge til Operation Dagsvaerk.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark