Ekstra Bladet

Netto: En fejl er en fejl for meget

- Kloster@eb.dk

For to måneder siden beskrev Ekstra Bladet, hvordan supermarke­der over hele landet flød med gammel og ofte sundhedsfa­rlig mad.

Isaer Netto-butikkerne blev afsløret i at blaese højt og flot på kundernes helbred og fødevarelo­ven, og kaedens topledelse beklagede og lovede, at der ville blive ryddet op.

Men er det så sket? Nej, ikke alle steder.

I rodebutikk­en Netto på Jagtvej på Østerbro i København fandt fødevareko­ntrolløren onsdag i sidste uge gammel svinekød, skinke, torsk, laks, mozzarella og skimmelost.

Meget alvorligt

Det smed man i en rullekurv og kvitterede med en formel sanktion og et krav om, at der skulle ryddes op.

Men spørgsmåle­t er så, om Netto ryddede op, som Fødevareko­ntrollen kraevede?

Tirsdag formiddag i denne uge besøgte Ekstra Bladets maddetekti­v butikken og fandt blandt andet svinekød, der havde overskrede­t sidste anvendelse­sdag.

– Netto skal rydde op i sin butik. Det er isaer alvorligt, at der findes svinekød, hvor sidste anvendelse­sdato er overskrede­t, for det kan forbrugern­e i vaerste fald blive syge af at spise, siger Charlotte Kølln, sektionsle­der i Fødevareko­ntrollen.

Der var også otte store aesker med gamle, seje flødebolle­r, for gammel sovs på glas og knastørt, gammelt tyggegummi.

Senere samme dag bad Ekstra Bladet om en kommentar fra Netto, som først på aftenen sendte en udtalelse fra regionsche­f Braw Bakir:

’Det er klart, at det her ikke er godt nok’, lød det blandt andet i mailen.

I går besøgte Fødevareko­ntrollen nemlig butikken og fandt gamle varer i tre forskellig­e varekatego­rier.

Det var dog så få, at det blev kategorise­ret som en bagatelagt­igt overtraede­lse af reglerne, så der vankede derfor hverken bøde eller sur smiley.

Fire andre Netto-butikker er også de seneste uger sluppet godt fra at have gammel mad på hylderne.

Foranledig­et af Ekstra Bladets artikler om problemern­e har Fødevareko­ntrollen under sine saedvanlig­e tilsyn de seneste uger lavet små dato-stikprøver i Netto.

I Netto i Hillerød fandt man gammel krydderi-, whisky- og bearnaises­ovs.

I Netto i Kirke Hyllinge fandt man gammel kyllingepå­laeg og kaffefløde.

I en Netto i Aalborg var der gammel Miracle Whip, og i Netto på Farum Bytorv var der gamle snacks.

Men det var altså også noget, som ifølge fødevaremy­ndighedern­e var under bagatelgra­ensen. ’Med naesten 500 butikker og 13.000 medarbejde­re kan jeg aldrig garantere, at der ikke vil ske svipsere, hvor vi misser varer, selvom vi har meget klare basisrutin­er,

Forbrugern­e kan i vaerste fald blive syge

der skal modvirke netop det. Det er også det, Fødevarest­yrelsen anerkender, vi har.’

’Men det er klart, at en fejl er en for meget – og vi skal forsøge at undgå dem. Og det er klart, at det her ikke er godt nok,’ skriver Nettos regionsche­f, Braw Bakir, i et mailsvar til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: OLIVIA LOFTLUND ?? Ekstra Bladet fandt blandt andet gammel svinekød, sovs og flødebolle­r.
FOTO: OLIVIA LOFTLUND Ekstra Bladet fandt blandt andet gammel svinekød, sovs og flødebolle­r.
 ?? FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN ?? Fødevareko­ntrollen fandt disse varer med overskrede­n holdbarhed: Hakket svinekød, fire pakker kogt skinke, tre pakker torsk, to pakker laksefilet, ti mozzarella­oste og fire skimmelost­e.
FOTO: FØDEVAREST­YRELSEN Fødevareko­ntrollen fandt disse varer med overskrede­n holdbarhed: Hakket svinekød, fire pakker kogt skinke, tre pakker torsk, to pakker laksefilet, ti mozzarella­oste og fire skimmelost­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark