Ekstra Bladet

Skuffet over Støjberg

-

Jino Doabi er isaer skuffet over Danmarks integratio­nsminister, Inger Støjberg (V):

– Hvordan kan hun have den titel, når hun ikke integrerer nogen? Det er jo noget fis at påstå, at vi ikke kan integrere de flygtninge, vi modtager.

– Det er kun et lille fåtal, som det ikke lykkes for, men det er den lille gruppe, danskerne bliver ved med at diskutere.

– Det er jeg jo ikke. Det kan godt vaere, jeg taler dansk, ikke er muslim og lever sammen med en dansk mand. Men jeg vil aldrig blive 100 procent accepteret af Inger Støjberg og andre danskere, som er imod udlaending­e. Det vil jeg aldrig alene af den grund, at jeg oprindelig kommer fra et land, som er muslimsk, mener Jino Doabi.

Det piner derfor også Jino Doabi, at hun i maj fik afslag på at få permanent opholdstil­ladelse, som er første skridt til dansk statsborge­rskab. Det gjorde hun, alene fordi hun ikke i tilstraekk­eligt omfang har haft fuldtidsjo­b under studierne.

– Det gør mig ked af det. Papiret er jeg ligeglad med. Jeg føler mig jo dansk. Men det ville gøre livet nemmere for mig. Det ville også gøre give mig større frihed til at rejse, forklarer Jino Doabi.

Jeg vil aldrig blive 100 procent accepteret af Inger Støjberg og andre danskere, som er imod udlaending­e

Det er hendes håb, at hun kan yde et lille bidrag til, at flere danskere lader vaere med at kigge skaevt til lille Omar eller Mohammed.

– De udenlandsk­e børn, der kommer til Danmark nu, har endnu mere brug for at få et smil med på deres vej, end jeg havde.

Jino kigger igen sin gamle dansklaere­r i øjnene:

– Det er ikke alle, der er så heldige at møde et menneske som Ulla. Der føler jeg mig super-privileger­et.

 ??  ?? Jino Doabi som ung teenager i den sønderjysk­e by Skaerbaek i selskab med sin lillebror og sin mor. Lokalsamfu­ndet tog imod familien med åbne arme.
Jino Doabi som ung teenager i den sønderjysk­e by Skaerbaek i selskab med sin lillebror og sin mor. Lokalsamfu­ndet tog imod familien med åbne arme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark