Ekstra Bladet

Ulla: Jeg er stolt af Jino

-

Ulla Hoydal kunne ikke drømme om at tage hovedansva­ret for, at der er kommet et godt integreret og staerkt menneske ud af den 11-årige kurdiske pige, hun mødte første gang på Skaerbaek Skole i 2002.

– Jinos fordel er, at hendes foraeldre var så staerke. Det gav hende et godt fundament for at klare sig i Danmark, siger den nu pensionere­de laerer for Jinos intro-klasse.

– Jeg kunne med det samme se, at hun var en fighter, og når jeg ser hende nu, må jeg sige, at jeg er meget stolt af hende, siger Ulla Hoydal. Nogle år efter deres adskillels­e i Skaerbaek mødtes de tilfaeldig­t i et IC3-tog. Ulla Hoydal fandt ud af, at Jino stadigvaek havde brug for en tillidsper­son.

Hun besluttede derfor at fastholde kontakten til sin gamle elev.

– Jeg har altid haft et stort hjerte for børn, der ingenting har og kommer til et fremmed land.

– Problemet er, at mange af de børn bliver meget vrede, fordi de ikke oplever åbenhed i omgivelser­ne.

– Vi bliver nødt til at laere at leve sammen – også med de fremmede. Ellers får vi kun uro, krig og ballade.

Mange børn bliver meget vrede, fordi de ikke oplever åbenhed i omgivelser­ne

– Hun var blevet en lille, vred dame.

– Den ansvarsføl­else, hun har over for sine foraeldre, ville også påvirke hende, hvis de blev anbragt et sted, hvor de ikke kunne udvikle sig og vise deres styrke.

 ?? FOTO: AP ?? En syrisk pige bliver her evakueret efter et angreb mod en skole under borgerkrig­en i 2017. Billeder af fortvivled­e børn fra Syrien gjorde stort indtryk på Jino Doabi. Hun følte, det kunne vaere hende selv.
FOTO: AP En syrisk pige bliver her evakueret efter et angreb mod en skole under borgerkrig­en i 2017. Billeder af fortvivled­e børn fra Syrien gjorde stort indtryk på Jino Doabi. Hun følte, det kunne vaere hende selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark