Ekstra Bladet

MANCHESTER­S MIRAKEL

ENGLAENDER­NE vendte på fem minutter et fortjent 1-0-nederlag til en 2-1-sejr mod Juventus

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Alt godt kommer til den, der venter ... I Torino skulle 41.470 tilskuere på Allianz Stadium vente 65 minutter. Og hjemme i Manchester skulle United-fans i tusindvis vente naesten 90.

For selv om Cristiano Ronaldo efter en god times tid scorede et mål, der helt og aldeles retfaerdig­gør, at Juventus-forwarden fem gange er kåret til verdens bedste fodsboldsp­iller, så var det ikke nok.

Med fem effektive minutter i kampens slutning vendte Manchester United nemlig kampen på hovedet og fik noget ufortjent en 2-1sejr med hjem i bagaen.

Lignede en matchvinde­r

Laenge lignede Ronaldo ellers en fortjent matchvinde­r, efter han løb perfekt på en lang bold fra Miralem Pjanic og i fuldt løb firsttimed­e bolden ind bag en måbende David de Gea i Manchester United-målet.

En verdenskla­sse-afslutning af Drønnaldo, der dermed satte fut i en kamp, som ellers havde udviklet sig lidt krampagtig­t.

United-spillerne var mere eller mindre blot statister, mens hjemmehold­et konstant havde store chancer.

I første halvleg først til Juan Cuadrado fra kanten af straffespa­rksfeltet, men David de Gea hev en fantastisk redning ud af aermet.

Og dernaest da Cristiano Ronaldo fra mållinjen sendte bolden skråt bagud til Sami Khedira, der lidt forkølet sendte bolden på stolpen.

Dødsstødet kom taettere på kort inde i anden halvleg, da Paolo Dybala med et brag at et venstreben­sspark ramte overligger­en.

Comeback

Og så kom altså Ronaldos kanonkugle. Den gav efterfølge­nde hjemmehold­et flere store muligheder for at komme på 2-0 – og det havde da også vaeret et helt retfaerdig­t resultat.

Men med det yderste af neglene formåede José Mourinho at få Manchester United tilbage i kampen.

Indskifted­e Juan Mata kunne nemlig med en perle af et frispark curle 1-1-målet hjem fem minutter inden slutfløjte­t, og sejrsmålet kom kort efter, da en tilfaeldig bold blev sendt i eget net af Alex Sandro.

2-1 til Manchester United, der dermed overhalede Valencia på andenplads­en og stadig har en stor mulighed for avancement til 1/8finalerne.

Valencia gjorde eller, hvad de skulle, da de med Daniel Wass på banen i 90 minutter besejrede Young Boys 3-1 og dermed nåede op på fem point – fire faerre end italienern­e.

?? FOTO: AP ?? Juan Mata sendte Manchester United tilbage i kampen med udligninge­n til 1-1 på en smuk frisparksp­erle.
 ?? FOTO: AP ?? Cristiano Ronaldo tordner laederet i kassen med en sublim helflugter – uden chance for de Gea i Manchester Uniteds mål.