Ekstra Bladet

Nicklas Bendtner bomber banken

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

Det kan godt vaere, at Nicklas Bendtner er kriseramt med voldsdom og måltørke. Og at han i Rosenborg tjener langt mindre end i sine tidligere klubber i en lang og broget internatio­nal karriere. Men han triller stadig en løn i mål, der giver alle andre sportsstje­rner i Norge baghjul.

Og der er stadig rigeligt til at afvikle eventuelle bøder og sagsomkost­ninger.

Åbne skattelist­er

I Norge fører man åbne skattelist­er, så nu kan medierne offentligg­øre indtaegten hos stjernerne, og danskeren er med en indtaegt på knap 20 millioner norske kroner (godt 15,5 mio. danske) i indkomstår­et 2017 den bedst betalte sportsmand i Norge ifølge norske TV2.

Han distancere­r således cykelstjer­nen Alexander Kristoff, der ifølge Verdens Gang må nøjes med knap 17 millioner norske kroner, og på fodboldfro­nten henviser han det nationale koryfae, Molde-traener Ole Gunnar Solskjaer, til andenplads­en med så ’sølle’ en indtaegt på syv millioner. Mestrene fra Rosenborg dominerer fodboldlis­ten med otte spillere i top 20. De tjener alle over to millioner, og Mike Jensen placerer sig på sjetteplad­sen med 4,5 millioner kroner – godt 3,5 millioner danske.

Bendtner scorede 19 mål i 29 Eliteserie-kampe i debutsaeso­nen, mens det har knebet i år med en foreløbig total på fem – et faerre end Mike.

Vundet uden Bendtner

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at Bendtner fik et sign on fee på to en halv millioner kroner i Rosenborg, da han i marts ankom fra Nottingham Forrest, der måske står for en del af den opgivne indkomst.

Norske TV2’s ekspert Jesper Mathisen er lidt overrasket over tallene og føler sig sikker på, at Bendtners nuvaerende løn i Rosenborg er meget lavere end 20 millioner:

– Folk kan have indtaegter, man ikke kender til. Vi ved, at Bendtner er godt betalt, og der var lave odds på, at han var bedst betalt i Eliteserie­n.

– I 2017 var han meget vaerdifuld for Rosenborg, for han var rigtig god i sidste halvdel af saesonen. Men i år havde Rosenborg også vundet Eliteserie­n uden Bendtner, siger han.

– Klubben er i førerposit­ion, fordi de har vaeret dygtige til at drive forretning­en.

– De, der omsaetter mest, har som regel også de bedste, sportslige resultater. Det er hårdt for de andre at konkurrere med Rosenborg på lønninger, selv om Rosenborg nok har en del bonusbaser­ede varianter.

– Spillernes faste løn er nok ikke så høj, tror han.

Vi ved, at Bendtner er godt betalt

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nicklas Bendtner er i indkomstår­et 2017 den bedst betalte sportsmand i Norge ifølge norske TV2.
FOTO: RITZAU SCANPIX Nicklas Bendtner er i indkomstår­et 2017 den bedst betalte sportsmand i Norge ifølge norske TV2.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark