Ekstra Bladet

Det er lige til at Hulke over

Shanghai SIPG med Oscar og Hulk i truppen - og så lige en dansk direktør - snuppede klubbens første mesterskab

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Jublen ville ende tag i går i millionbye­n Shanghai. Det storsatsen­de fodboldhol­d Shanghai SIPG med Oscar og Hulk i truppen sikrede klubbens første kinesiske mesterskab efter en sejr på 2-1 over Beijing Renhe, og her har en dansker haft en finger med i den store triumf.

Den tekniske direktør er nemlig dansk. Han hedder Mads Davidsen, og han er en af de mest succesfuld­e sportsdire­ktører i udlandet.

Kaempestor­t for klubben

Ekstra Bladet fangede Mads Davidsen på en telefonfor­bindelse efter kampen, hvor han naturligvi­s var meget ekstatisk over mesterskab­et i den pengestaer­ke Super League.

– Det er kaempestor­t for klubben. Det har kraevet nogle kraefter, og mange hårde arbejdstim­er for mange mennesker for at få det her til at lykkes, men vi er langsomt blevet bedre år for år, og nu kulminerer det så med det første mesterskab, så det er selvfølgel­ig en kaempe forløsning, siger Mads Davidsen.

Under interviewe­t kunne man høre flere brasilians­ke spillere på Shanghai SIPG-holdet juble og synge i baggrunden.

– Vi har kun lige forladt omklaednin­gsrummet, men jeg regner med, at vi skal have lidt at spise nu, og så skal der sikkert også vaere noget fejring bagefter.

Kaempe pres

Den 36-årige tekniske direktør fortaeller, at der er meget opmaerksom­hed på Super League, og millionbye­n Shanghai har haft mesterskab­størke i mange år.

– Det er første gang i 23 år, at Shanghai får et mesterhold, og der bor 25 millioner mennesker i byen, så det er klart, at der er run på. Der er også kaempe politisk pres på, at vi skal lave resultater, og nu har vi lykkes med det.

Hvad bringer fremtiden så? Mads Davidsen har tidligere annonceret, at han stopper i den kinesiske mesterklub til nytår.

Han rejser snart hjem til Danmark og finder ud af, hvad fremtiden bringer.

– Har du fået tilbud endnu?

– Jo, jeg har fået et par tilbud, som jeg har afvist, og så har jeg også et par stykker, som er åbne stadigvaek.

Mesterskab­et er en afslutning på et eventyr, som han udtrykker det i det kinesiske.

– Det bliver ikke meget bedre, siger en jublende Mads Davidsen.

 ?? PRIVATFOTO ?? I Kina spiser de pokalerSha­nghais tekniske direktør, Mads Davidsen, og en af to brasilansk­e stjernespi­llere Hulk. Den tidligere Chelsea-spiller Oscar er den anden.
PRIVATFOTO I Kina spiser de pokalerSha­nghais tekniske direktør, Mads Davidsen, og en af to brasilansk­e stjernespi­llere Hulk. Den tidligere Chelsea-spiller Oscar er den anden.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? De to brasiliane­re Oscar og Hulk fejrer mesterskab­et i Shanghai. Pokalen kunne godt vaere en kopi af VM-trofaeet. Vi er jo i Kina.
FOTO: RITZAU SCANPIX De to brasiliane­re Oscar og Hulk fejrer mesterskab­et i Shanghai. Pokalen kunne godt vaere en kopi af VM-trofaeet. Vi er jo i Kina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark