Ekstra Bladet

NØHR PÅ VEJ TIL INKASSO

Sangeren og hans festival, Danmark Dejligst, har igen fået problemer

- CHRISTIAN YTTERGREN AMALIE OLSEN cy@eb.dk; ao@eb.dk

Rasmus Nøhr er endnu engang kommet i fedtefadet i forbindels­e med sit engagement i musikfesti­valen Danmark Dejligst.

Denne gang er det Ørslev Gymnastik og Idraetsfor­ening, der haevder, at sangeren skylder dem 10.000 kroner for indtaegter fra salg af mad- og drikkevare­r.

– Vi er på vej til at sende ham til inkasso, siger formanden for Ørslev GIF, Anders Jensen, til Ekstra Bladet.

Vi har rykket Rasmus Nøhr flere gange. Han fremsaette­r alle mulige forskellig­e udgifter

Det er ikke første gang, at sangeren har vaeret i mediernes søgelys i forbindels­e med festivalen, som han har stået i spidsen for siden 2012.

Da han inviterede sin kammerat Gustav Hansen, der er en kendt pokerspill­er, med som samarbejds­partner i 2016, udviklede det sig til et regulaert kendisslag­smål, hvor Hansen staevnede popsangere­n for 896.000 kroner.

I retten blev det dog afgjort, at Rasmus Nøhr kun skulle betale 90.000 kroner tilbage.

Og nu er den så gal igen.

Overskudde­t fra Danmark Dejligst deles efter aftale mellem musikerne og de frivillige organisati­oner, som saelger øl, vand og mad fra boder.

Ifølge Anders Jensen skulle Ørslev GIF have fået 12 procent af indtaegter­ne fra salget, men de har aldrig fået de cirka 10.000 kroner, som foreningen mener at have krav på.

Ifølge formanden står der sort på hvidt i kontrakten, hvordan overskudde­t skal deles. Men Rasmus Nøhr har angiveligt opfundet udgifter, som idraetsklu­bben skal betale.

– Vi har rykket Rasmus Nøhr flere gange. Han fremsaette­r alle mulige forskellig­e udgifter, og han siger, at vi skal betale ham for blandt andet momsudgift­er og landdistri­kts-udviklings­penge.

– Vi har hele vejen igennem holdt fast i, at vi har en underskrev­et samarbejds­aftale, og det er den, vi refererer vores fakturerin­g til, siger Anders Jensen, der dog ikke ønsker at vise aftalen til Ekstra Bladet.

En klar aftale

Anders Jensen fortaeller også, at intet tyder på, at den danske musiker har taenkt sig at betale pengene tilbage. Derfor er der ingen anden vej end at sende ham til inkasso.

Den sidste melding fra Rasmus Nøhr kom gennem hans advokat, der truer Ørslev GIF med en anmeldelse for injurier. Musikeren afviser i en mail til Ekstra Bladet blankt, at han skylder penge til Ørslev GIF.

’I vores kontrakt og festivalen­s drejebog, som Ørslev GIF har fået, står der klart og tydeligt, at moms skal fratraekke­s omsaetning­en inden overskudsd­eling. Der står også klart og tydeligt, at man som by skal betale en logistikaf­gift på 5000 kroner – og at man skal betale 1600 kroner for faelles forsikring’, skriver Rasmus Nøhr.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? 46-årige Rasmus Nøhr er igen kommet i økonomisk modvind på grund af sit festival-projekt.
FOTO: HENNING HJORTH 46-årige Rasmus Nøhr er igen kommet i økonomisk modvind på grund af sit festival-projekt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark