Ekstra Bladet

HA-rocker tiltalt for stjålet politipist­ol

Dna-spor kobler rocker til pistolen. Men han afviser ethvert kendskab til våbnet

- JAN SØGAARD js@eb.dk

I naesten 14 år var en af politiets pistoler, en ni millimeter Heckler & Koch USP, sporløst forsvundet, efter at den blev stjålet under et indbrud 13. oktober 2004.

Men i januar i år blev pistolen fundet sammen med fem andre pistoler og to revolvere hos et medlem af AK 81, der er Hells Angels’ støtteklub. Våbnene blev fundet under en ransagning af en lejlighed i Københavns SV-kvarter.

Rockeren tog ansvaret for de otte våben, og han blev i august idømt fem års faengsel ved en tilståelse­ssag. Han har anket straffen, og sagen kommer for Østre Landsret 23. november.

Men en dna-undersøgel­se af de otte skydevåben har nu koblet et 33-årigt fuldgyldig­t medlem af Hells Angels til den stjålne politipist­ol. Hans dna er

med en sandsynlig­hed på 1:1.000.000 fundet på pistolen, men den 33-årige benaegter, at han nogensinde har haft pistolen i hånden, og at der må vaere sket en overførsel eller afsmitning af hans dna til pistolen.

Hans forsvarer, advokat Peter Kragh, siger, at den 33-årige bestrider, at han på noget tidspunkt har rørt ved pistolen.

En sandsynlig­hed på en til en million er den højeste grad af sandsynlig­hed, som retsgeneti­kerne arbejder med.

Tidligere våben-dømt

HA-rockeren har siddet varetaegts­faengslet for pistolen siden april, hvor dna-hittet kom. Retssagen mod den 33-årige starter i dag ved Retten på Frederiksb­erg, men dommen falder først senere.

Ifølge tiltalen mod den 33-årige var han i besiddelse af den stjålne pistol forud for 10. januar i år, hvor den blev fundet, og våbenbesid­delsen skete i forståelse med medlemmet af AK 81, som har tilstået våbenbesid­delsen. Den 33-årige er tidligere dømt for ulovlig våbenbesid­delse.

Den 33-årige HA’er har

tidligere vaeret involveret i en joint-fabrik på Christiani­a, og han var taet på at blive fanget i en udspekuler­et faelde, som konkurrent­er på hashmarked­et havde udtaenkt.

Skulle faeldes af heroin

To brødre ville købe 200 gram heroin, plante det hos HA’eren og give politiet et anonymt tip. Dermed ville han vaere ’ryddet af vejen’ med et falsk bevis. Heroin er forbudt i Hells Angels, og hvis en rocker bliver taget med stofifet, vil det normalt medføre, at han bliver smidt ud af klubben i ’bad standing’. Planen blev angiveligt afblaest, da brødrene fik instruks fra en ukendt ordregiver om at droppe komplottet, og fordi rockeren i mellemtide­n alligevel var sat ud af spillet som aktør på hashmarked­et.

 ?? FOTO: JENS PANDURO ?? En politipist­ol af maerket Heckler & Koch USP forsvandt under et indbrud i 2004.
FOTO: JENS PANDURO En politipist­ol af maerket Heckler & Koch USP forsvandt under et indbrud i 2004.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark