Ekstra Bladet

Zuckerberg under nyt pres

Mobilen bliver foldbar

- FOTO: AP

Er det en mobiltelef­on? Er det en lille tablet?

Jo, mobiltelef­oner er de seneste år vokset i størrelse. Og selv med ganske store ’herre-haender’ er der graenser for, hvor meget man kan omfavne med en enkelt hånd.

Men Samsung vil sammen med de andre producente­r nu bryde graensen for, hvor stort et display en mobil kan have ved at bygge foldbare telefoner.

Og der er tale om mere end et eksperimen­t, da telefoner med teknologie­n om kort tid rammer markedet.

7,3 tommers skaerm

Den nye telefon, der enten kommer til at hedde Galaxy X eller Galaxy F, blev onsdag vist frem på en konference for udviklere, hvor man blandt andet kunne se, at telefonen får to skaerme.

En mindre skaerm, der sidder på ydersiden af telefonen og bruges, når enheden er foldet sammen. Og en større 7,3 tommer stor intern skaerm, der kan foldes ud.

Samsung lover, at skaermen kan holde til hundredtus­indvis af åbninger og lukninger.

Displayets materialer og den metode, der bruges til at lime enheden, skaber et holdbart design, der samtidig er det tyndeste, Samsung nogensinde har lavet.

Tilpasses Android

Det er uvist, hvad prisen for den nye telefon bliver, men Google – der har udviklet Android-styresyste­met – har allerede givet sin støtteerkl­aering til de nye foldbare telefoner.

Android bliver således fremover tilpasset til at kunne virke på det kommende telefon-tablet-format fra Samsung og andre Android-producente­r.

Det er en vigtig blåstempli­ng af teknologie­n, som på den måde kan spredes til en lang raekke andre mobiltelef­oner i løbet af 2019. Selvom Facebook fortsat naegter at lade stifteren Mark Zuckerberg møde op til en høring i London, fortsaette­r presset mod ham.

Australien, Argentina, Irland og Storbritan­nien har inviteret ham til høringen 27. november og vil ikke finde sig i afslaget fra Zuckerberg.

Samsung vil sammen med andre producente­r nu bryde graensen for, hvor stort et display en mobil kan have

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark