Ekstra Bladet

Anders’ hus er blevet stjålet

- SIGNE SKOV signe@eb.dk

Anders’ hus er blevet stjålet. Ja, du hørte rigtigt.

Et hus på seks kvadratmet­er er rent faktisk forsvundet fra kolonihave­foreningen Vesterled i Aarhus. Huset tilhører 30-årige Anders Boisen.

– Det er virkelig bittert, fortaeller han til Ekstra Bladet.

Huset, som han selv har bygget, stod på en trailer, og tyvene er stukket af med begge dele. Tyveriet skete onsdag aften mellem klokken 17 og 19.30.

– Jeg var på vej hjem fra en vagt og skulle ud at bygge videre på mit koncepthus. Da jeg kom derud, opdagede jeg, at det var vaek, og jeg kunne bare se hjulsporen­e i mudderet, fortaeller Anders Boisen.

– Det var lidt surrealist­isk at stå og se, at det manglede. Jeg skulle samle mig et par sekunder, før jeg fattede, hvad der var sket.

Anders Boisen har lagt hjerteblod og hundredvis af timer i det lille hus, som han selv har bygget fra bunden.

– Jeg har planlagt byggeriet siden foråret og gået og købt materialer. Det har vaeret møjsommeli­gt at bygge, fordi det skulle vaere baeredygti­gt.

– Det er ikke så nemt at skaffe baeredygti­ge materialer, så jeg har skullet køre en del for det. Og den sidste måned har jeg så bygget på det, forklarer han.

Huset er blot seks kvadratmet­er, men alligevel indeholder det ifølge Anders Boisen alt, hvad man har behov for: Badevaerel­se med regnvandsb­ruser og komposttoi­let, køkkensekt­ion, foldeseng og et lille skrivevaer­ksted.

– Det er jo et ekstremt personligt projekt. Det er meget ideologisk, og det er ens eget lille hjertebarn. Jeg har designet det, tegnet det og udtaenkt alle små detaljer, for at det skal gå op i en højere enhed, siger han.

Meningen med huset var, at Anders Boisen ville køre det ud til forskellig­e økosamfund og udforske, hvordan folk lever baeredygti­gt, men den plan må han se langt efter, hvis ikke huset bliver fundet.

Jeg har designet det, tegnet det og udtaenkt alle de små detaljer

Over halvdelen af de konvention­elt dyrkede frugter og grøntsager indeholder spor af pesticider.

Det slår en ny rapport fra Fødevarest­yrelsen og DTU Fødevarein­stituttet fast.

Da resterne i 97 procent af tilfaelden­e ligger under de gaeldende graensevae­rdier, er der ikke grund til bekymring, konkludere­r holdet bag rapporten. Et indonesisk fly, der skulle flyve fra Sumatra til den indonesisk­e hovedstad, Jakarta, blev i går forsinket i en time, da flere passagerer ville forlade flyet kort inden afgang.

Problemet var ikke flyskraek eller tekniske fejl. Det var de to ton durianfrug­t i lastrummet.

Frugten er notorisk berygtet for sin staerke dunst, som folk, der har oplevet den, sammenlign­er med kloakvand eller gamle sokker.

Klagerne over den voldsomme aroma vaeltede ind, så snart passagerer­ne kom ombord. Flyselskab­et havde ellers forsøgt at maskere lugten med palmeblade og kaffepulve­r.

Lige lidt virkede det dog, og flyselskab­et gav til sidst efter for klagerne og fjernede den ildelugten­de last.

 ?? PRIVATFOTO ?? Anders Boisens lille hus stod på en trailer. Begge dele er nu forsvundet.
PRIVATFOTO Anders Boisens lille hus stod på en trailer. Begge dele er nu forsvundet.
 ?? PRIVATFOTO ?? Anders Boisen har bygget huset fra bunden.
PRIVATFOTO Anders Boisen har bygget huset fra bunden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark