Ekstra Bladet

AGGER I BIZAR RETSSAG: BÅDE DØMT OG FRIKENDT

FORURENING: Daniel Agger blev dømt til at betale erstatning for en forurenet grund, men han blev også frikendt. Husets tidligere ejer skal friholde ham fra erstatning

- MADS GLENN WEHLAST NIKOLAJ HØIER mgw@eb.dk; nih@eb.dk

Daniel Agger har anket en dom fra Retten på Frederiksb­erg, hvor han på én gang er blevet dømt og frikendt i en bizar forurening­ssag.

Nu skal den tidligere landsholds­anfører i landsrette­n for endeligt at få afgjort sagen om den forurenede grund på Hvidovre Strandvej 59, som han solgte tilbage i 2014.

Retten har afgjort, at Carsten Flyger Jørgensen, der købte huset af Daniel Agger i 2014, skal have erstatning, fordi grunden er forurenet af tjaere og tungmetall­er. Men dommeren har samtidig slået fast, at forurening­en er sket før 1945. Altså mange år før de nulevende, tidligere ejere har ejet grunden.

Forlangte to millioner

Daniel Agger skal betale en erstatning i omegnen af en million kroner – men samtidig er den tidligere landsholds­anfører også blevet frikendt.

Agger har nemlig fået medhold i en tilsvarend­e erstatning­ssag anlagt mod ham, han købte huset af tilbage i 2009. Dommeren lagde i sin kendelse vaegt på, at en ejendomsma­egler havde skønnet, at vaerdien af huset ville have vaeret 600.000 kroner lavere end de 4,3 mio. kroner, som Daniel Agger solgte huset for, hvis forurening­en havde vaeret kendt i 2014, hvor handlen blev indgået.

Samtidig skal der betales sagsomkost­ninger og renter, og derfor ender det samlede beløb lige i omegnen af en million kroner.

Det ligger dog langt fra det, som husets nuvaerende ejer, Carsten Flyger Jørgensen, ønskede. Han kraevede i omegnen af to millioner kroner i erstatning.

Beskeden fortjenest­e

Da sagen begyndte i 2016, tilbød Daniel Agger at købe huset tilbage til den pris, han havde solgt det for. Men det afviste Carsten Flyger Jørgensen.

Daniel Agger købte huset på Hvidovre Strandvej 59 udelukkend­e med henblik på udlejning. Det skete på et tidspunkt, hvor karrieren kørte på skinner i Liverpool. Agger overvejede dog, om boligen i barndomsby­en skulle vaere base, når familien på et tidspunkt vendte hjem til Danmark.

Det gjorde den i 2014, da Agger skiftede til Brøndby. Huset med udsigt til vandet i Hvidovre blev dog aldrig den faste base for familien.

Det blev til gengaeld solgt for 4,3 mio. kr. samme år. Det var med en ganske beskeden fortjenest­e på 50.000 kr. i forhold til den pris, han betalte for det fem år tidligere.

Da sagen begyndte i 2016, tilbød Daniel Agger at købe huset tilbage til den pris, han havde solgt det for

 ??  ?? Eks-landsholds­spilleren e uden skyld i den gamle foru
Eks-landsholds­spilleren e uden skyld i den gamle foru

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark