Ekstra Bladet

Vi har alle handlet i god tro

-

71-årige Finn Jørn Hansen solgte huset på Hvidovre Strandvej 59 tilbage i 2002. Han havde aldrig forestille­t sig, at han her 16 år efter ville kunne blive draget til ansvar for forurening, som han er uden skyld i.

Han blev da også frikendt i Retten på Frederiksb­erg. Her blev han samtidig friholdt for at betale erstatning for forurening­en på grunden.

Men da sagen nu er anket, risikerer han igen at blive draget økonomisk til ansvar for forurening­en.

Jeg forstår slet ikke, at denne sag er kommet så langt. Det er ikke vores ansvar

– Vi fejrede frifindels­en fra byretten med champagne. Nu starter det hele forfra, og vi ved jo slet ikke, hvordan landsrette­n ser på sagen, siger Finn Jørn Hansen, som op til sagen i byretten havde søvnløse naetter over udsigten til at miste hele sin opsparing.

Helt urimeligt

– Jeg forstår slet ikke, at denne sag er kommet så langt. Det er ikke vores ansvar. Dommeren har konkludere­t, at forurening­en på grunden er sket før 1945, og vi tre nulevende ejere er fuldstaend­ig uden skyld i forurening­en.

– Det er en opgave for staten eller regionerne. Ikke for os, der i tidens løb har solgt huset. Vi har alle handlet i god tro.

– AErlig talt synes jeg, at det er urimeligt, at vi tvinges på pinebaenke­n igen, selvom det er 16 år siden, vi solgte huset. Vi er fuldstaend­ig uden skyld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark