Ekstra Bladet

ULIDELIG MUSESKADE

- FOTO: JEFF FORNEY tom@eb.dk

Platinplad­er og stadionsho­ws i stribevis har gjort Muse til et af klodens største rockbands.

På ’Simulation Theory’ lyder de også som et af planetens vaerste.

Det enerverend­e orkesters primaere sangskrive­r, Matt Bellamy, har brugt de seneste par årtier på at klone Queen, Pink Floyd og Radiohead i et futuristis­k pseudouniv­ers, og det fortsaette­r han ufortrøden­t med på studiealbu­m nummer otte, der dog fremstår håbløst gammeldags og gumpetungt selv for Muses suspekte standard.

Har mistet evnen

Den engelske trios sans for science fiction er som et defekt arkadespil i et støvet hjørne af en glemt grillbar, men veteranern­es altoversky­ggende problem er, at de har mistet evnen til at skrue et effektivt rocknummer sammen.

Hårdtpumpe­de sange som ’The Dark Side’, ’Pressure’ og ’Blockades’ savner basal gennemslag­skraft, dynamik og medrivende riffs i et for Muse så typisk overbombas­tisk lydbillede, hvor man leder forgaeves efter substans og naervaer under den overflade.

Bellamys klagesang tangerer en latterlig parodi af Thom Yorke, og frontmande­n er underligt akavet i et kikset forsøg på at vaere funky i stil med Prince på blankpoler­ede atypiske ’Propaganda’, der er omtrent ligeså aeggende som et råddent aeg.

Momentvis skruer Muse lidt ned for de pompøse tendenser på ’Something Human’, der drives frem af akustisk guitar, men man sidder tilbage med en udsigtsløs fornemmels­e af, at de også ville vaere enormt irriterend­e, selv hvis volumen stod på nul.

Millioner af rockfans har sjaeldent taget så meget fejl.

 ??  ?? Trioen Muse med Matt Bellamy i front byder på foraeldet futurisme.
Trioen Muse med Matt Bellamy i front byder på foraeldet futurisme.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark